Çağlayan Adliyesin'de intihar önlemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, üst katlardan intihar girişimlerine karşı Anadolu Adalet Sarayı’ndaki ağlı önlemin Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda da uygulanacağını açıkladı

10 Kasım 2019 Pazar 14:51
Çağlayan Adliyesin'de intihar önlemi

Sekiz yıl önce açılan İstanbul Adalet Sarayı’nda daha önce ölümle sonuçlanan iki intihar ve güvenlik görevlileri tarafından engellenen dört intihar girişimi yaşandı.

Adliyenin eksi üçüncü katındaki C Blok Atrium alanında yukarı doğru 11 kat bulunuyor. Her katta boyları 120-130 santim arasında demir veya camdan oluşan korkuluklar var. Adliyenin üst katlarında intihar girişimlerine karşı herhangi bir önlem bulunmuyor.

Hürriyet’ten Fırat Alkaç’ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Anadolu Adalet Sarayı’ndaki ağlı önlemin Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda da uygulanacağını, bu yönde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen, “AVM’lerde galeri boşlukları ağlarla kapatılıyor. Boşluklardaki korkulukların boyu yükseltiliyor. Galeri boşlukları büyük yapılarda mekândaki görüş mesafesi için çok önemlidir. Bu boşluklar ağlarla çevrilebilir. Riskli bölgeler esnek misina ağlar ile kapatılabilir” önerisinde bulundu.

Mimar Metin Zeydanlı da “Adliyeler gerilimin yüksek olduğu yerlerdir. Her an kavga, tartışma yaşanabilir, bir karar çıktığında cinnet anı ile karşılaşılabilir. Bir sinirle intihar olayları yaşanabilir. Bu nedenle üst katlarda ekstra güvenlik önlemi alınmalıdır. Dünyada ve ülkemizde bu tür binalarda kırılmaz temperli cam teknolojisi kullanılıyor. Adliyedeki korkuluklar 130 santim seviyesinde. Bu alan bir metre daha temperli cam ile yükseltilirse, ayak basma alanı olmayacağı için tırmanmak mümkün olmayacak” dedi.

Son Güncelleme: 10.11.2019 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15