Can Ataklı: Özel şirketler kafalarına göre elektrik saatini değiştirip dünyanın parasını istiyorlar

Korkusuz yazarı Can Ataklı, bugünkü yazısında, bir okurunun özel şirketlerin haber vermeden elektrik saatlerini değiştirdiği ve vatandaşlara borç çıkardıkları iddiasına yer verdi.

28 Kasım 2022 Pazartesi 11:20
Can Ataklı: Özel şirketler kafalarına göre elektrik saatini değiştirip dünyanın parasını istiyorlar

Korkusuz yazarı Can Ataklı, bugünkü yazısında, bir okurunun özel şirketlerin haber vermeden elektrik saatlerini değiştirdiği ve vatandaşlara borç çıkardıkları iddiasına yer verdi.

Ataklı’nın köşesinde aktardığı okur mesajı şöyle:

"60 dairelik bir sitede oturuyorum. Sitemiz henüz 10 yaşında bile değil. Geçen mart ayında yönetimden bir mesaj almıştım; Gediz Elektrik’ten gelmişler bazı elektrik saatlerini değiştireceklermiş… Hangi dairenin saatini değiştirecekler, fiyatı nedir, ücretli mi ücretsiz mi? Bilgi yok. Nitekim 10 dairenin saatini değiştirip gitmişler.  Geçen hafta telefonuma bir mesaj geldi: 'Postada önemli bir evrakımın olduğu, imza karşılığı bana teslim edileceği, barkod falan soruyordu.' Meğerse mesajı, Gediz Elektrik yolluyormuş. Elektrik şirketini aradım; çıkan yetkili, 'Mart ayında eski saatlerin yenileri ile değiştiğini 820 TL yeni saat parası alınacağını' söyledi.

Saat değiştirirken ne haber veriyorlar ne de fiyattan bahsediyorlar… 'Saatiniz eski yenisiyle değişmeli' diyorlar. Hiçbir şekilde itiraz kabul etmiyorlar, üstelik bir de '2 Aralık tarihine kadar borcu ödeyin' diyorlar. Gönderdiklerini söyledikleri evrakta henüz elime geçmedi.

Binamız dediğim gibi 10 yıllık yani çok yeni; bu kadar sürede saat mi eskirmiş? Ne zaman ki AKP elektriği özelleştirdi, bu gibi şirketler halkın sırtına binmeye başladı. Sizin aracılığınız ile İzmir-Manisa-Muğla- Denizli gibi büyük illerin elektriğine bakan Gediz elektrik şirketini protesto ediyorum."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Son Güncelleme: 28.11.2022 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15