Cengiz Semercioğlu; Karantina altında seks hayatımızda libidomuz düştü!

Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili her konuda konuşulurken cinsel hayattan bahsedilmediğini belirtti. Semercioğlu, "Karantina altında seks hayatımızda libidomuz düştü!" düşüncesini dile getirdi.

09 Nisan 2020 Perşembe 12:29
Cengiz Semercioğlu; Karantina altında seks hayatımızda libidomuz düştü!

Semercioğlu, "Ama bugüne kadar insanların hayatıyla ilgili bilgi veren, bu konuda neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatan tek bir uzmana rastlamadım. Bir tek Ender Saraç’ın Posta’ya verdiği röportajı hatırlıyorum; 'Lütfen bu dönemde tek eşli olun' diyordu." bilgisini paylaştı. 

Semercioğlu yabancı kaynaklardan derlediği bilgilerle şu 15 maddeyi sıraladı: 

1- Bunlar eşi benzeri görülmemiş dönemler olduğu için, karantina altında insanların hayatlarının köreldiği ya da zenginleştiği konusunda elde şimdilik yeterli veri yok.

2- Ama şu kesin: Yaşadığımız günler hiç i zamanlar değil...

3- İnsanlar yeni i bulma konusuna uzak duruyorlar. Çoğu kişi virüsle ilgili bilgilendirmelere, cinsel sorunlardan daha fazla ilgi duyuyor.

4- 2019’u libido tartışmalarıyla kapatmıştık. Can Yaman’a kötü bir haberim var: Depresyon ve anksiyete libidoyu doğrudan olumsuz etkiliyor. Kesin bilgi!

5- İşsiz kalmak, ekonomik sıkıntılar yaşamak da cinsel arzuyu öldürebiliyor.

6- Salgın dönemlerinde hayatıyla ilgili elde veri yok ama deprem gibi doğal felaketler sonrasında daha önce yapılan araştırmalar şunu gösteriyor: İnsanların böyle olağanüstü dönemlerde cinsel aktiviteleri önemli ölçüde azalıyor.

7- Mesela 2008’de Çin Wenchuan depreminden önce evli kadınların yüzde 67’si haftada iki veya daha fazla yaparken, depremden bir hafta sonra bu oran yüzde 4’e düşmüş.

Depremden dört hafta sonra bile oran yüzde 27’ye çıkabilmiş.

8- Bu nedenle travmatik zamanlarda cinsel aktivitenin artması pek mümkün görülmüyor. Kasmayın.

9- Karantinaya rağmen cinsel hayatı değişmeyenlerdenseniz aman dikkat Koronavirüs pozitif olan biriyle yapmayın.

10- En güvenli ortağınız hayatınızı, evinizi paylaştığınız kişi. “Household partner (HSP)” deniyor buna. Yani bu dönemde maceraya kalkışmayın.

11- HSP’niz, Covid-19 semptomları taşıyorsa kesinlikle beraber olmayın. Bırakın i, uzmanlar yatakları ve odaları bile ayırın diyorlar.

12- Eşiniz asemptomatik bir vakaysa, yani virüsü sadece taşıyorsa da 11’inci madde geçerli. Uzmanlar bu durumda doktorunuza danışın diyor.

13- Hayatınızda partneriniz yoksa üzgünüm kabullenmek zorundasınız, ne yazık ki bu dönemi bekar olarak geçirmelisiniz.

14- Uzmanların bekarlara önerdiği üç şık var:

a) Sosyal platformlarda yeni arkadaşlıklar edinmek

b) Görüntülü sohbet etmek

c) İlle de şartsa telefonda ...

15- Sosyal izolasyan evinizin dışındaki insanlarla teması sınırlamak anlamına gelir. Haneye eklenen her ilave kişi riski artırır. Bu yüzden şu anda tek güvenli , evinizin dışındaki le yapmamak...

Yazının devamı için

Son Güncelleme: 09.04.2020 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15