CHP Rize'ye Heyet Gönderiyor

CHP Genel Başkan Yardımdımcısı Seyit Torun başkanlığındaki heyet sel felaketinin vurduğu Rize’ye gidiyor.

15 Temmuz 2021 Perşembe 10:07
CHP Rize'ye Heyet Gönderiyor

CHP Genel Başkan Yardımdımcısı Seyit Torun başkanlığındaki heyet sel felaketinin vurduğu Rize’ye gidiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan oluşan heyet Rize'de yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye giderek incelemelerde bulunacak.

Rize'de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışla beraber, 7 saatte metrekareye 220 kilogram yağış düştü. Şehrin 6 ilçesinde dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı, heyelanlar meydana geldi. Merkeze bağlı Muradiye Beldesi’nde heyelan sonucu çöken evin enkazı altında kalan Hacer Mert’in cansız bedenine ulaşıldı, enkaz altında kalan 2 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor. Güneysu ilçesinde ise sele kapılan Halil Arıcı kayboldu. Sel ve heyelan bölgelerinde mahsur kalanlar AFAD, AKUT ve İDAK ekiplerince gece boyu güvenli bölgelere tahliye edildi.

Rize’de sel ve heyelanların hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Rize-Güneysu karayolu göçük nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Ulaşım yan yoldan kontrollü veriliyor. Güneysu ilçesinde ise yan derenin taşması sonucu ilçe merkezini su bastı. İlçede bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları selin sürüklediği moloz, taş ve odunlarla kaplandı, otomobiller gömüldüğü moloz yığınlarında kayboldu. Sabah saatlerinde ekipler ilçede moloz yığınlarını kaldırmak için çalışma başlattı. Yurttaşlar çamurla dolan iş yerlerini temizlemeye çalışıyor.

Son Güncelleme: 15.07.2021 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15