Çiğdem Toker: "Atatürk Havalimanı için acil dava"

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, millet bahçesi yapılmak için pistleri kırılmaya başlanan Atatürk Havalimanı için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) dava açtığını köşesinde duyurdu. Toker, açılan davada savunmanın beklenmeden yürütmenin durdurulmasının talep edildiğini de ekledi.

25 Mayıs 2022 Çarşamba 10:53
Çiğdem Toker: "Atatürk Havalimanı için acil dava"

Toker, davada gerekçesine ilişkin bilgiler verdiği "Atatürk Havalimanı için acil dava" başlıklı yazısında, projenin gizli usulle ihale edildiği, ve imar planına aykırı olduğu gerekçelerinin mahkemeye sunulduğunu aktardı.

Toker, yapıldıktan sonra "geri dönüşü olmayan zarar" açılacak işlemlerde hukuken savunma beklenmeden yürütmenin durdurulmasının da mümkün olduğunu belirtti. Toker dava dilekçesinde "Atatürk Havalimanı'nın kamuoyu önünde gerçekleşen pist kırma kastedilerek bu yolla, kamu yatırımının kullanılamaz hale geleceği vurgulanıyor." dedi.

Toker, dava dilekçesinde, projeye başlanmadan imar planlarında gerekli değişikliklerin yapılması gerekliliğini vurgulayan şu ifadeleri aktardı:

"Millet Bahçesi yapımı öngörülen alanda ele alınması gereken bir diğer husus da alanın imar durumudur. Millet Bahçesi yapılması düşünülen alanın park, rekreasyon, mesire, ağaçlandırılacak alan gibi kullanımları içermesi, Millet Bahçesi kullanımına uygun hale getirilmesi, kent bütününde yeşil akslar oluşturması ve diğer alanlarla birlikte kent ekolojisini desteklemesi önemlidir. Bu doğrultuda, Millet Bahçesi (MB) gösteriminde imar planında gerekli değişiklikler yapılmalıdır"

Yazının tamamı için tıklayın

Son Güncelleme: 25.05.2022 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15