Davutoğlu'ndan Mehmet Dişli Açıklaması; MİT Müsteşarıyla Emekliye Sevk Edilmesini İstedik Ama Karar Değişti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2015 Yüksek Askeri Şurası öncesinde, 15 Temmuz darbe girişimin baş aktörlerinden olduğu gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilen Mehmet Dişli’nin emekliye sevk edilmesi gerektiğini MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile beraber söylediklerini ancak son gece kararın değiştirildiğini açıkladı.

22 Mayıs 2020 Cuma 09:21
Davutoğlu'ndan Mehmet Dişli Açıklaması; MİT Müsteşarıyla Emekliye Sevk Edilmesini İstedik Ama Karar Değişti

AKP'den alrıldıktan sonra Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişimin baş aktörlerinden olduğu gerekçesiyle 141. kez ağırlaştırılmış hapis cezasına mahkum olan eski tümgeneral Mehmet Dişli’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Akit TV'de soruları yanıtladı.

Başbakan olduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da olduğu 2015 Yüksek Askeri Şurası’nda FETÖ’cülerin iki kademede tasfiyesini ele aldıklarını anlatan Davutoğlu, “Mehmet Dişli’nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarımız da çok ısrarcı olduk. MİT’ten gelen rapor üzerine söyledik ve son geceye kadar da emekliye sevk edilmesi söz konusuydu. Son gece kanaat değişti. Bu kanaat benim sebebimle değişkedii. Bu devlet şeyi girmek istemem detayına” diye konuştu.  

Son Güncelleme: 22.05.2020 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15