Diyanet’in tarikatlar raporunda, “Menzilciler” detayı! FETÖ'cülerden boşalan kamu kadrolarına Menzilciler atanmış

Menzil, FETÖ’nün 2016 yılındaki darbe girişimi sonrası öne çıktı. Cemaatin, bürokrasideki kadrolaşması Diyanet’in “gizli tarikatlar raporuna” da yansıdı.

17 Mart 2023 Cuma 10:05
Diyanet’in tarikatlar raporunda, “Menzilciler” detayı! FETÖ'cülerden boşalan kamu kadrolarına Menzilciler atanmış

2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından öne çıktığı ve mensuplarının kamuda FETÖ’den boşalan koltuklara getirilmeye başlandığı ileri sürülen Menzil Cemaati, Diyanet’in “tarikatlar” kitabında da yer aldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, raporda Menzilcilerle ilgili, şöyle denildi:

“Menzil grubu ülkemizdeki benzeri yapılar içerisinde en çok taraftara sahip olanlardan biri olarak görülmektedir. Son zamanlarda Menzil grubunun bürokraside teşkilatlandığı ve kamuda etkinliğini artırdığı yönünde kamuoyunda bir kanaat dillendirilmeye başlanmıştır. Bu tezahürün ülkemizde orta ve uzun vadede sıkıntılara yol açacağı değerlendirilmektedir.” 

Son Güncelleme: 17.03.2023 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15