Diyanet'ten çalışan kadınlar için dini sohbet projesi

Klinik araştırmalardan kadına yönelik şiddetin önlenmesine, bağımlılığın önlenmesinden “terör”le mücadeleye kadar hemen her alanda görev üstlenen Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya’da dikkat çeken bir projeye imza attı. Başkanlık, “Çalışan Kadınlara Yönelik İrşat Programları” projesini hayata geçirdi. Kentte başlayan projenin İl Müftülüğü öncülüğünde gerçekleştirildiği belirtildi.

09 Kasım 2022 Çarşamba 10:41
Diyanet'ten çalışan kadınlar için dini sohbet projesi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya’da dikkat çeken bir projeye imza attı. Başkanlık, “Çalışan Kadınlara Yönelik İrşat Programları” projesini hayata geçirdi. Kentte başlayan projenin İl Müftülüğü öncülüğünde gerçekleştirildiği belirtildi.

Projenin hedef kitlesi, “Sanayide çalışan hanımlar” olarak belirlendi. Proje kapsamında kadınlara, “Cuma dersleri” verileceği bildirildi. Sanayide çalışan kadınlara yönelik projenin, “Gündüz çalışıp mesai bitiminde de evlerine döndükleri zaman ev işleri ile meşgul olan kadınların, dini eğitim ve bilgilerinin unutulmaması ve sohbet alışkanlığının kalıcı hale getirilmesi” amacıyla başlatıldığı belirtildi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Proje kapsamında ilk sohbet, Konya Organize Sanayi’de gerçekleştirildi. Sohbetin başlığı ise “Kul Hakkı” olarak belirlendi. 18 Kasım’da “İlmihal (Taharet)”, 2 Aralık’ta “Karı Koca Hak ve Sorumluluklar”, 16 Aralık’ta “Namaz”, 30 Aralık’ta ise “Anne Baba ve Evlat Hak ve Sorumluluklar” konularında sohbetler düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Son Güncelleme: 09.11.2022 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15