Dünya liderlerinden Cumhuriyet kutlamaları

Dünya liderleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'ncu yıldönümünü kutladı.

29 Ekim 2022 Cumartesi 12:08
Dünya liderlerinden Cumhuriyet kutlamaları

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi. Mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Erdoğan ve Türk halkını, şahsı ve Azerbaycan halkı adına kutlayan Aliyev, Türkiye'nin her gün biraz daha güçlenen, hızla gelişen ve uluslararası arenada söz sahibi olan en güçlü ülkelerden biri haline geldiğini belirtti.

Aliyev, Türkiye'nin siyasi, ekonomik, askeri, teknolojik ve diğer alanlardaki önemli başarıları ile en ileri ülkeler arasında yer aldığını kaydederek, Türkiye'nin uluslararası düzeyde yüksek prestij ve saygınlık kazandığını ifade etti.

Ukrayna

Twitter hesabından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümünü kutlayan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilmesinin 99. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutluyorum. Dost Türk halkına barış, esenlikler ve refah diliyorum. Ortak çabalarımızın Karadeniz bölgesine barış, güvenlik ve istikrarın geri gelmesini sağlayacağına inanıyorum."

Zelenski'nin, Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün adını anmaması ise dikkat çekti.

İsrail

İsrail Devlet'inin resmi Twitter hesabı, dostluk vurgusuyla 99'ncu Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

"Bağımsızlığının 99. yılını kutlayacak olan Türkiye'deki dostlarımızın Bağımsızlık Günü kutlu olsun!"

Türkmenistan

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kutlama mesajı gönderdi. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve kardeş Türk halkına en içten tebriklerini ve en iyi dileklerini iletti.

Türkmenistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerine büyük değer verdiklerini kaydeden Berdimuhamedov, bu ilişkilerin iki ülke halklarının yararına daha da geliştirileceğini vurguladı. Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sağlık, mutluluk ve başarı, Türk halkına barış, refah ve esenlikler diledi.

Pakistan

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter'dan Türkçe yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin 99. Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk milletine en içten selamlarımızı gönderiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin kahramanca yürüttüğü bağımsızlık mücadelesi tarihin kayıtlarında önemli bir yere sahiptir" ifadelerini kullandı.

Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Türk dostlarımızı kutluyoruz. Makedonya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da derinleşmesi için sabırsızlanıyoruz. Cumhuriyet Bayramın Kutlu Olsun! (Türkçe) @MevlutCavusoglu @MFATurkiye" diye yazdı.

Son Güncelleme: 29.10.2022 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15