Ebubekir Şahin yeniden RTÜK Başkanı seçildi

2 yıllık görev süresi dolan Ebubekir Şahin, yeniden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığı’na seçildi.

25 Ocak 2023 Çarşamba 13:06
Ebubekir Şahin yeniden RTÜK Başkanı seçildi

2 yıllık görev süresi dolan Ebubekir Şahin, yeniden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığı’na seçildi.

RTÜK, bugün seçimi gündemiyle toplandı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in 2 yıllık görev süresinin dolması sebebiyle üst kurulda başkanlık ve başkan vekilliği seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda RTÜK Başkanlığı’na bir kez daha Ebubekir Şahin seçildi.

Toplantıda, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun uyarınca başkanın görevde bulunduğu süreyle sınırlı olan başkan vekilliğine de seçim yapıldı. RTÜK Başkan Vekilliği’ne yeniden Orhan Karadaş seçildi.

ŞAHİN: “MİLLÎ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ KORUMA GÖREVİNİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRÜYORUZ”

Başkanlık seçiminin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve Başkan Vekili Orhan Karadaş, Üst Kurul üyelerine teşekkür etti. RTÜK Başkanı Şahin, yeni döneme ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Geçtiğimiz dönemde salgın sürecini geride bıraktıktan sonra çok yoğun bir yıl geçirdik. Ertelemek zorunda kaldığımız pek çok çalışmayı çalışma arkadaşlarımın azmiyle başarıyla hayata geçirdik. Sayın üyelerimizin desteği ve gayretleriyle alanımıza yönelik olarak ortaya koyduğumuz verimli etkinliklerle yayıncılık alanına rehber olduk. İletişim alanındaki paydaşlarımızla meslek örgütleriyle yürütülen sıkı ilişkilerle pek çok sorunlu konuya neşter attık. Her zaman ifade ettiğim gibi Üst Kurulumuz, yayıncılık alanında millî güvenlikten taviz vermeyerek çocuk, kadın, yaşlı ve engellilere pozitif ayrımcılık yapmaya devam etti. Millî ve manevi değerlerimizi koruma görevini kesintisiz sürdürüyoruz. Sadece 2022 içinde 15 farklı ulusal ve uluslararası toplantı organize ederek rekor kırdık. Kıymetli RTÜK üyelerimize, sektörümüzdeki paydaşlarımıza ve RTÜK’te fedakârca görev yürüten çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

1974 yılında Rize Çayeli’nde doğdu. İlköğrenimini Rize’de, lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında da gazetecilik anabilim dalında yüksek lisans yaptı.

Sırasıyla İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yaptı. Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı ve müsteşar olarak görev yaptı.

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 35'inci maddesi uyarınca TBMM Genel Kurulu’nun 16.10.2017 tarihli ve 8'inci birleşiminde yapılan seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeliğine seçildi. Üçüncü kez başkan seçilen Şahin, bu görevi 23.01.2019 tarihinden beri sürdürmektedir.

ORHAN KARADAŞ KİMDİR?

1960 yılında Kars Sarıkamış’ta doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Sarıkamış’ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra Türk Haberler Ajansı’nda gazeteciliğe başladı. Askerlik görevini Manisa Demirci’de Yedek Subay Askerlik Şube Başkanı olarak yerine getirdi.

Türkiye Gazetesi’nde parlamento muhabiri, istihbarat şefi, haber müdürü olarak görev yaptı. TGRT Haber Müdürlüğü görevinde bulundu. 1999 genel seçimlerinde MHP ikinci sıra Kars milletvekili adayı oldu. 2001 yılında Ortadoğu gazetesi Ankara temsilcisi ve köşe yazarı olarak başladığı görevini 2018 yılına kadar sürdürdü. TÜRKGÜN gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve bu gazetede genel yayın yönetmenliği ile köşe yazarlığı görevlerinde bulundu. 29 Haziran 2021’de TBMM yapılan oylamayla RTÜK üyeliğine, daha sonra ise Üst Kurul Başkan Vekilliği görevine seçildi. Sürekli basın kartı sahibidir.

Son Güncelleme: 25.01.2023 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15