Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar: "Diploması olsaydı Türkiye’nin her yerindeki afişler diploma olurdu"

“Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” dediği için gözaltına alınan ve eski sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Diploma sormanın suç olduğunu bilmiyordum. Türkiye’ye adalet geldi mi yaşadıklarımızın yüzde 90’ı düzelir. Altı liderin yapacağı hükümetten adalet ve eğitim istiyorum" dedi.

23 Kasım 2022 Çarşamba 10:06
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar: "Diploması olsaydı Türkiye’nin her yerindeki afişler diploma olurdu"

“Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” dediği için gözaltına alınan ve eski sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Diploma sormanın suç olduğunu bilmiyordum. Türkiye’ye adalet geldi mi yaşadıklarımızın yüzde 90’ı düzelir. Altı liderin yapacağı hükümetten adalet ve eğitim istiyorum" dedi.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, geçen haftalarda bir televizyon programında, ekmek fiyatına gelen zamlarla ilgili tartışma sırasında "Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir" ifadelerini kullandı.

"Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kolivar, geçmişte yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklandı, dokuz gün sonra da tahliye oldu. Cihan Kolivar, avukatı Bilge Çiftçi ve oğlu Kerem Kolivar ile sendikasında basın açıklaması düzenledi.

"Ben sadece 'diploması yok' dedim"

Yaşadıklarına ilişkin bilgi veren Kolivar, televizyondaki sözlerinin çarpıtıldığına vurgu yaptı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın diplomasına ilişkin paylaşımları nedeniyle tutuklandığını belirten Kolivar şunları söyledi: "Ben paylaşım yapmadım sadece bir paylaşıma cevap verdim. Metin Külünk, “Peygamberin Diploması mı var?” dedi. Neden hiç kimse buna bir şey demedi. Öyle bir açıklama da yapmadım. Ben sadece “Diploması yok” dedim. Zaten diploması olsaydı Türkiye’nin her yerindeki afişler diploma olurdu. Ancak diplomayı sormanın suç olduğunu bilmiyordum" dedi.

Kolivar sözlerini şu şekilde noktaladı: "Türkiye’ye adalet geldi mi? yaşadıklarımızın yüzde 90’ı düzelir. Çünkü herkes hakkını alır. Altı liderin yapacağı hükümetten iki şey istiyorum, birisi adalet, ikincisi ise eğitim..."

Son Güncelleme: 23.11.2022 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15