Erdoğan: ABD ziyaretini sancılı bir dönemde icra ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi açıklama yaptı. Erdoğan, "Bu ziyareti sancılı bir dönemde icra ediyoruz. Suriye meselesini konuşacağız. Bu sıralar bildiğiniz gibi DEAŞ'lılara ülkelerine iadeye başladık. Bugüne kadar biz düşündük. Bundan sonra da onlar düşünsün" dedi.

12 Kasım 2019 Salı 10:58
Erdoğan: ABD ziyaretini sancılı bir dönemde icra ediyoruz

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Bu ziyareti sancılı bir dönemde icra ediyoruz. Suriye meselesini konuşacağız. Bu sıralar bildiğiniz gibi DEAŞ'lılara ülkelerine iadeye başladık. Bugüne kadar biz düşündük. Bundan sonra da onlar düşünsün. Barış Pınarı Harekâtı'nın geldiği son aşamayı konuşma fırsatı olacağız. Ferhat Abdi Şahin'in nasıl bir terörist olduğunu, görüşmenin yanlış olduğunu da belgeleriyle ifade edeceğiz. Bütün terör eylemlerini resimleri ile göstereceğiz. Güvenli bölge konusunda da hazırladığımız belgeleri, plan ve projeleri de göstereceğiz.

İlişkilerimizdeki sisli havaya rağmen Başkan Trump'la ilişkilerin geliştirilmesi konusunda hemfikiriz. İki lider olarak ilk olarak dar kapsamlı bir görüşme, heyetlerarası görüşme olacak. Sonrasında da tahminin geniş kapsamlı bir basın toplantısı olacak. Terörle mücadele ziyaretin öncelikli konusu. 

Şu an itibariyle terör örgütlerinin bölgeden çekildiğini söylemek ne yazık ki mümkün değil. Dün Kamışlı’da yapılan terör eylemi ortada. Terör örgütleri Münbiç, Tel Rıfat’ta da var. Bunları sayın Trump'la konuşacağız. Ardından Putin ile telefon görüşmesi yapacağız.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü açıklamalarını yaptı. AB’de görev yapanların bir çoğu siyasette yeni. Bunların birçoğu yeniliğin verdiği cehaletle hareket ediyor. Bizim garantör ülke olarak burada haklarımız var. Bunlar uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar. Siz zaten bize yaptırım uyguluyorsunuz, Türkiye'yi sürekli oyaladınız. Türkiye'ye verdiğiniz sözleri tutmadınız. Ey Avrupa, şu ana kadar tanıdığınız ülkelerden değil. Müzakereler de bitebilir. 4 milyon mülteciyi ülkesini barından bir ülkeye karşı takındığınız tavrı iyi gözden geçirin. Bu kapılar açılır, DEAŞ'lılar size gönderilir. Ondan sonra başınızın çaresine bakın. 

Planları yaparsınız, bazıları planladığı gibi yürür bazılarında sıkıntılar yaşanır. Kimlerle Türkiye bir şeyin mücadelesini veriyor. Kime gönderiyor bunu? Suriye Devleti'ne değil, terör örgütüne gönderiyor. Terör örgütü burada ciddi bir yapılanmaya gitsin. Taciz atışları devam ediyor.

ABD ve Rusya ile yürüttüğümüz çalışmayı bundan sonra da kararlı bir şekilde yürütmek istiyoruz.  O da özellikle NATO içinde yer alan ülkeler olarak NATO'nun buraya eğilmediği süreci gözden geçirmesi lazım. Liderler Zirvesi'nde bunları tepeden tırnağa gündeme getireceğiz. Orada bütün NATO ülkelerine belgeleri ile ortaya koyacağız. Eğer NATO kendi müttefiklerini her zaman yalnız bırakıyorsa bunun izahı mümkün değildir. 

Böyle bir saldırı karşısında Türkiye'yi yalnız bıracaksınız. Bunların hepsini Londra'da ifade edeceğiz. DEAŞ'lıları göndermeye devam edeceğiz. Bunların başka planları olabilir, bunları da yeri geldiği zaman ortaya koyabiliriz."

Son Güncelleme: 12.11.2019 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15