Erdoğan: Dün Çanakkale bugün Keşmir, hiçbir farkı yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Parlamentosu'nda gerçekleştirilen Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumunda konuştu.

14 Şubat 2020 Cuma 11:18
Erdoğan: Dün Çanakkale bugün Keşmir, hiçbir farkı yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Parlamentosu'nda gerçekleştirilen Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumunda konuştu. Erdoğan, konuşmasında Keşmir meselesine değinerek, "Pakistan halkının Kurtuluş Savaşımız sırasında ekmeğinden artırarak gönderdiği yardımları unutmadık. İşte şimdi de bizim için Keşmir odur. Dün Çanakkale bugün Keşmir, hiçbir farkı yok. Mali Eylem Görev Gücü toplantılarında siyasi baskı altına alınmak istenen Pakistan'a destek vereceğiz. Pakistan kalkınma ve refah yolunda mesafe kaydetmeye devam ediyor. Keşmirlilerin özgürlüklerini elinden alan tutumun kimseye faydası yoktur. Keşmir sorunu çatışma veya baskıyla değil ancak adalet ve hakkaniyet temelinde çözülebilir. Türkiye Keşmir meselesinde adaletin barışın yanında yer almayı sürdürecektir. Pakistan'ın Afganistan barış sürecine müspet katkılarını değerli gördüğümüzü vurgulamak istiyorum" dedi.

Erdoğan'ın gündeminde ABD'nin İsrail ile imzaladığın Barış Planı'nı da vardı. Erdoğan, "Hiçbir sınır, mesafe mümin gönüller arasında hudut çizemez. Müslüman kardeşimizin derdi ile dertlenmek onun yanında durmak görevimizdir. Suriye'deki çatışmalardan kaçan 4 milyona yakın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. 40 milyar doların üstünde harcama yaptık. İdlib'le ilgili son günlerde attığımız adımların gayesi, 4 milyon mazlumun, rejimin varil bombaları altında can vermesinin önüne geçmektir. Libya'dan Yemen'e kadar çatışmaların olduğu her yerde Türkiye'nin öncelikli hedefi kanı, yıkımı, zulmü ve gözyaşını durdurmaktır. Sayın Trump ve Netahyahu arasında Kudüs'le ilgili atılan adım, 'yüzyılın barış planı' diye yutturulan plan, bir işgal projesidir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.02.2020 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15