Erdoğan: Kendimizi Başka Yerlerde Değil, Avrupa'da Görüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’nden verdiği sözleri tutmasını istediklerini belirterek, "AB'den ayrımcılık yapmamasını, verdiği sözleri tutmasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını istiyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz" dedi.

21 Kasım 2020 Cumartesi 15:16
Erdoğan: Kendimizi Başka Yerlerde Değil, Avrupa'da Görüyoruz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nden verdiği sözleri tutmasını istediklerini belirterek, "AB'den ayrımcılık yapmamasını, verdiği sözleri tutmasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını istiyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz" dedi.

Erdoğan, AKP'nin Kütahya, Afyon, Batman ve Siirt 7. Olağan kongrelerine katılan partililerine videokonferansla seslendi. Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

KONGRE TARİHLERİNİ SALGININ SEYRİNE GÖRE BELİRLEYECEĞİZ: "Ülkemizde pek çok faaliyete sınırlama getirildi. Siyasi parti kongreleri için ise herhangi bir engel bulunmuyor. Buna rağmen salgınla mücadeleye destek vermek için önümüzdeki haftadan itibaren kongreleri erteliyoruz. Yeni kongre tarihlerini salgının seyrine göre belirleyeceğiz. Bu haftaki kongrelerimizi hazırlıklarını önceden yaptığımız için bütün kurallara riyayetle yerine getiriyoruz.

Okulundan ayrı kalan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın neler hissettiğini biliyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın tedbirlere uymasıyla bugünleri geride bırakacağız. Milletimizin desteği ile bu yeni dalgayı da kırdığında aydınlık bir gelecek başlayacak

VATANDAŞLARIMIZIN SIKINTILARINI GAYET İYİ BİLİYORUZ: İşi azalan ve tamamen duran esnafımızın, sanatkarımızın, işletmelerimizin buralarda çalışan insanlarımızın aynı şekilde buralardan hizmet alan vatandaşlarımızın sıkıntılarını gayet iyi biliyoruz. Okulundan ayrı kalan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü insanlarımızın neler hissettiğini anlıyoruz. Salgının kontrolden çıkmasının yol açacağı sorunlar daha büyük olacağı için adeta bağrımıza taş basarak bu yöntemlere başvurmak mecburiyetinde kalıyoruz. 

Türkiye salgın sürecini nispeten pozitif ayrışmayla geçirmiş ülkelerden biridir. Milletimizin desteği ve hassasiyetiyle bu yeni dalgayı da kırdığımızda önümüzde aydınlık bir gelecek bizi bekliyor. 

DÜNYADA KENDİMİZE İYİ BİR YER EDİNMEKTE KARARLIYIZ: Reformlarda yeni bir dönemi başlatıyoruz. Hukuki altyapımızı geliştirerek, ekonomimizin temellerini güçlendirerek, üretimi ve istihdamı artırarak salgın sonrası yeniden şekillenecek dünyada kendimize iyi bir yer edinmekte kararlıyız. Cumhur ittifakıyla kurduğumuz yeni yönetim sistemini reformlarla daha da güçlendirerek ülkemizi 2023 hedefleriyle mutlaka buluşturacağız. Bununla kalmayacak evlatlarımıza 2053 vizyonunu hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi emanet edeceğiz

TEK DAYANAĞIMIZ MİLLETİMİZDİR: Kurulduğumuz günden beri biz sadece Allah'ın yardımına milletimizin desteğine  güvenerek yol yürümüş, mücadeleye girmiş, zaferler kazanmış bir partiyiz. Önümüzdeki dönem içinde yine tek dayanağımız milletimizdir, milletimizden alacağımız destektir.

HER YIL 1 MİLYON ÜYE: Sizlerden kendi şehrinizde hiçbir istisna olmaksızın tüm vatandaşlarımıza ulaşarak bugüne kadar yaptıklarımızı halen verdiğimiz mücadeleyi ve gelecekte nasıl bir Türkiye tasavvur ettiğimizi anlatmanızı istiyorum. Böylesine kutlu bir dava asla senlik-benlik kavgasına, şahsi hesaplara, kibre, atalete, tembelliğe yer olamaz. Kendini partisinin ve halkın üzerinde gören kişinin sonu hüsrandır. Biz sadece milletimizin hizmetkarlığına talibiz. Milletimizin de AK Partiye olan tevecühü artarak devam ediyor. Başlattığımız gönül seferberliği ile üye sayımızı 11 milyon 200 binin üzerine çıkardık. Amacımız her yıl 1 milyon yeni üyeyi katmaktır.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ: Kongrelerimizi demokrasi şölenlerine çeviriyoruz. Kuruluşundan bugüne teşkilatlarımızda görev almış tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin 2003 yılından itibaren başlayan büyük adımlarını, tüm engellere rağmen hedeflerine ulaştırdık. Demokrasi ve kalkınma mücadelemizin önünde set kuramayacaklarını görenler son 7 yıldır ellerinden geleni sahaya sürdüler. Terör örgütlerinden darbecilere kadar herkesi kullandılar. Biz milletimizle birlikte tuzakları birer birer boşa çıkardıkça, kimi zaman sinsice, kimi zaman pervasızca yeni oyunlarla karşımıza çıktılar. Bu saldırılara cevabı da içerde birliğimizi güçlendirerek, dışarda siyasi, diplomatik ve askeri gücümüzü ortaya koyarak verdik.

Suriye sınırımız boyunca bizi bir terör koridoruyla kuşatmaya çalıştılar. Harekatlarımızla bu zinciri kırdık. Doğu Akdeniz'de bizi hapsetmeye çalıştılar, yaptığımız anlaşmalar yaptığımız sondajlarla bu gayreti de akamete uğrattık. Libya'da darbecileri özellikle kullanarak bir başka oyunun içine girdiler, orada da heveslerini kursakta bıraktık. Ermenistan'ı kışkırtarak, Kafkasya'da başka hamle yaptılar, Azarbeycanlı kardeşlerimizle 30 yıllık acıları sona erdirecek bir zaferin sevincini yaşadık.

KENDİMİZİ BAŞKA YERLERDE DEĞİL AVRUPA'DA GÖRÜYORUZ: Milletimize söyleyecek hiçbir sözü, projesi, vizyonu olmayanları bir araya getirerek siyaset mühendisliğine giriştiler. İnşallah bunda da başarılı olamayacaklar. Biz tüm zorluklara rağmen, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her karışıyla ülkemizi geliştirme, büyütme, güçlendirme, zenginleştirme mücadelemizde yeni bir dönem başlattık. Amacımız ne içerde ne dışarda kimseyle kavga etmek, kimsenin hakkını çiğnemek, kimsenin meşru duruşunu bozmak değildir. Dostlarımızla müttefikimizle daha güçlü işbirliği içinde olmak istiyoruz. AB'den ayrımcılık yapmamasını, verdiği sözleri tutmasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını istiyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz.

ABD İLE MÜTTEFİKLİK İLİŞKİŞİ: Amerika ile uzun ve yakın müttefiklik ilişkilerimizi bölgesel ve küresel ilişkilerin çözümünde aktif kullanmak arzusundayız. Rusya ve İran gibi ülkeleri asla göz ardı edemeyiz. İslam dünyası ile derin ilişkilerimiz var. Hiç kimsenin tamamı yalan, yanlış argümanlarla Türkiye’yi itham etmeye, tehdit etme hakkı yoktur. Ülkemize karşıda aynı hakkaniyetli bakışla yaklaşılmasını bekliyoruz. Demokrasi hak ve özgürlükleri adaleti ekonomik kalkınmayı birileri istediği veya dayattığı için değil kendi halkımız bunlara layık olduğu için savunuyor ve hayata geçiriyoruz. Hiç bir ülke ve kurumla aramızda sisayetle, diplomasiyle, diyalogla çözülemiyecek  sorunumuzun olmadığını düşünüyoruz. Bu kanalları hep açık tuttuk, tutmayı da sürdüreceğiz. 18 yıldır nasıl bu kararlılıkla çalışmışsak önümüzdeki yıllarda aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz."

Son Güncelleme: 21.11.2020 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15