Erdoğan: "Siyasi ve sosyal hayatımın her döneminde kadınlarımızın yanında yer aldım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadınların yaşadığı her dönemde muhtelif şekillerde görülen ve bugün de var olan zorlukların hepsi de insan olarak bizim eserimizdir. Madem sorunu biz çıkardık, öyleyse çözümü de yine kendi içimizde arayacağız. İşte bu anlayışla siyasi ve sosyal hayatımın her döneminde kadınlarımızın yanında yer aldım, onlara destek vermek için çalıştım, mücadele ettim. Hamdolsun Türkiye bu konuda geçmişe kıyasla çok büyük ilerleme kaydetmiştir" dedi.

28 Ekim 2021 Perşembe 22:24
Erdoğan: "Siyasi ve sosyal hayatımın her döneminde kadınlarımızın yanında yer aldım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadınların yaşadığı her dönemde muhtelif şekillerde görülen ve bugün de var olan zorlukların hepsi de insan olarak bizim eserimizdir. Madem sorunu biz çıkardık, öyleyse çözümü de yine kendi içimizde arayacağız. İşte bu anlayışla siyasi ve sosyal hayatımın her döneminde kadınlarımızın yanında yer aldım, onlara destek vermek için çalıştım, mücadele ettim. Hamdolsun Türkiye bu konuda geçmişe kıyasla çok büyük ilerleme kaydetmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da; AKP Kadın Kolları Başkanlığı'nın Cumhuriyet'in 98. yıl dönümü sebebiyle düzenlediği, "Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar" programında konuştu.

“Kucağında evladıyla cepheye mermi taşıyan Cumhuriyet’in öncü kahraman kadınlarının mücadelesi aynı kararlılıkla şimdi de Cumhuriyet’i yaşatmak ve hep daha ileriye taşımak için devam ediyor” diyen Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

"DÜNDEN BUGÜNE KAZANDIĞIMIZ ZAFERLERİN BOYUTUNDA KADINLARIN EMEĞİNİ GÖRÜYORUZ"

"Hiç şüphesiz Cumhuriyet’le yeniden ayağa kalkan, kendine yeni bir ufuk çizen, yeni bir güç devşiren milletimizin en önemli kazanımı bu dönemde milli iradenin üstünlüğünü tesis etmiş olmasıdır. AK Parti olarak, kendi 20 yıllık tarihimizde hep millet iradesini her alanda egemen kılma mücadelesiyle geçmiştir. Cumhuriyet’i, esareti asla kabul etmeyen bağımsızlık ruhu olarak gördüğümüz için, en önemli vizyonumuzu, onun iki yüzüncü (yüzüncü yılı) olan 2023’e adadık. Bizim kadim medeniyetimizde ne sömürmek, ne sömürüye boyun eğmek vardır. Her kesimin, her kültürün, her inancın kendini ifade edebildiği bir medeniyet inşası için çalıştık, çabaladık. Dünden bugüne kazandığımız zaferlerin her boyutunda geleceği inşa eden nesillerin yetiştirilmesi başta olmak üzere kadınların emeğini, kararlılığını, katkısını görüyoruz.

"KAHRAMAN KADINLARIMIZI HİÇBİR ZAMAN AKLIMIZDAN VE GÖNLÜMÜZDEN ÇIKARMADIK"

Düşmana karşı yürüttüğü mücadele ile destanlar yazan Şerife Bacı’yı, işgale karşı milletimizi harekete geçiren Halide Onbaşı’yı, gazilikle şereflenen Halime Çavuş’u, Nezahat Onbaşı’yı, Gördesli Makbule’yi, şehit Tayyar Rahmiye’yi asla unutmadık, unutmayız, unutmayacağız. Aynı şekilde 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlere sokakları dar eden, tanklarını durduran, ölüm kusan silahların karşısında dimdik duran kahraman kadınlarımızı, polislerimizi, askerlerimizi hiçbir zaman aklımızdan ve gönlümüzden çıkarmadık, çıkarmayacağız.

"KADINI ERKEĞİYLE 84 MİLYON OMUZ OMUZA BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ İNŞA ETMEKTE KARARLIYIZ"

Kadınlarımızın azmi ve gayreti Anadolu topraklarının en büyük gücüdür. ‘Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda’ şiarıyla girişimci kadınlarımızla, çiftçi kadınlarımızla, yüreği vatan ve millet sevgisiyle çarparak gelecek nesilleri yetiştiren annelerimizle; mühendis, sanatçı, sporcu kızlarımızla hiçbir ayrım yapmadan tüm kadınlarımızla geleceğe izler bırakacak, inşallah daha nice başarılara imza atacağız. Kucağında evladıyla cepheye mermi taşıyan Cumhuriyet’in öncü kahraman kadınlarının mücadelesi aynı kararlılıkla şimdi de Cumhuriyet’i yaşatmak ve hep daha ileriye taşımak için devam ediyor. Bu ülkenin kadınları tarlada, parlamentoda, Olimpiyat Oyunları’nda, okulda, iş yerinde, evde, tankların karşısında, velhasıl hayatın her alanında emekleriyle var olmayı sürdürüyor. Merhamet medeniyetimizden aldığımız güçle, kadını erkeğiyle 84 milyon omuz omuza büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmekte kararlıyız.

"KADINLARIMIZIN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN"

Türkiye’nin demokrasi ve kalkınması davasına, beşeri sermayemizin güçlendirilmesine, kültüre, sanata, spora katkı sağlayan, alın teri döken; anne, eş ve evlat olarak başımızın tacı tüm kadınlarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Kadınlarını dışlayan bir toplum, gücünün ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiş demektir. Rahmetli Neşet Ertaş’ın gönül diliyle, ‘Kadın insandır, erkek insanoğlu’ diyerek ifade ettiği gibi kadın yoksa, insan da yoktur. Bizim inancımız, kadın erkek tüm insanları eşrefi mahlukat, yani yaratılmışların en şereflisi olarak görür. Bu kabul aynı zamanda insanların her birinin izzetinin, şerefinin, haysiyetinin, hakkının, hukukunun eşit öneme sahip olduğu anlamına gelir.

"SİYASİ VE SOSYAL HAYATIMIN HER DÖNEMİNDE KADINLARIMIZIN YANINDA YER ALDIM"

Kadınların yaşadığı her dönemde muhtelif şekillerde görülen ve bugün de var olan zorlukların hepsi de insan olarak bizim eserimizdir. Madem sorunu biz çıkardık, öyleyse çözümü de yine kendi içimizde arayacağız. İşte bu anlayışla siyasi ve sosyal hayatımın her döneminde kadınlarımızın yanında yer aldım, onlara destek vermek için çalıştım, mücadele ettim. Hamdolsun Türkiye bu konuda geçmişe kıyasla çok büyük ilerleme kaydetmiştir. Hâlâ çözüm bekleyen sorunlar, sıkıntılar, aşmamız gereken engeller mevcut olmakla birlikte elimizdeki kazanımların değerini çok iyi bilmeliyiz. Birlikte çalışır, birlikte mücadele eder, birlikte yol yürürsek hepsinin üstesinden gelebiliriz."

Erdoğan sözlerini Cahit Sıtkı Tarancı'nın “Memleket İsterim” şiirini okuyarak noktaladı.

Son Güncelleme: 28.10.2021 22:26
Anahtar Kelimeler:
Recep Tayyip Erdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15