Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde neler konuşuldu? "11 ilde seçime engel yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Beştepe’de 1,5 saat süren zirvede, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar, 14 Mayıs seçimleri ve anayasa değişikliği teklifinin gündeme geldiği, depremin etkilediği 11 ilde seçime engel bir durumun olmadığı ifade edildi.

09 Mart 2023 Perşembe 11:18
Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde neler konuşuldu? "11 ilde seçime engel yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Beştepe’de 1,5 saat süren zirvede, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar, 14 Mayıs seçimleri ve anayasa değişikliği teklifinin gündeme geldiği, depremin etkilediği 11 ilde seçime engel bir durumun olmadığı ifade edildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde Altılı Masa gelişmeleri ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı da değerlendirildi. Erdoğan, Bahçeli’ye 10 Mart’ta seçimlerin yenilenmesi kararını alacağını, bu kararın aynı gün Resmi Gazete’de yayımlanacağını, hemen sonrasında da Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) toplanarak sandık için 14 Mayıs tarihini açıklayacağını anlattı. Bu kapsamda, AKP ve MHP tarafından yürütülen seçim çalışmaları gündeme gelirken bazı bölgelerde ortak milletvekili listesiyle seçime girilip girilmeyeceği konusunun da masaya yatırıldığı belirtildi.

Görüşmede ayrıca, YSK tarafından incelenen deprem bölgesi olan 11 ilde seçimlerin yapılmasına yönelik herhangi bir sorun tespit edilmediği konuşuldu. Erdoğan-Bahçeli, AKP ve MHP tarafından oluşturulan komisyonun, deprem bölgelerinde seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılmasına yönelik çalışmalarını inceledi.

Anayasa için karar

Erdoğan-Bahçeli buluşmasında, başörtüsü ve aile ile ilgili düzenlemeleri içeren anayasa değişikliği teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüp görüşülmeyeceğinin de ele alındığı kaydedildi. Anayasa değişikliği teklifinin Meclis’teki sürecinin 13 Mart’a kadar tamamlanması gerekiyor. Referanduma gidilmesi durumunda, YSK 14 Mayıs seçimleriyle birlikte ortak sandık kurulabilmesi için bir karar yayımlayacak.

Deprem bölgesinde son durum

Görüşmede, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar da değerlendirildi, bölgedeki son durum ve buralarda yürütülecek seçim çalışmalarıyla ilgili konular ele alındı. Ekonomik gelişmeler ve dış politika konularının da kısaca konuşulduğu görüşmede, Rusya-Ukrayna krizi, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği de gündeme geldi.

Son Güncelleme: 09.03.2023 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15