Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı avukat oldu! "Süleyman Soylu yargılanamaz mı?"

Gazeteci Barış Pehlivan, İçişleri Bakanlığı tarafından önce FETÖ ve PKK ile ilişkisi olduğu iddiasıyla savunmasını istediği, sonra da emekli emniyet müdürü rütbesini, silah ruhsatını ve pasaportunu aldığı Hanefi Avcı'nın avukat olduğunu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı hukuk mücadalesi başlattığını yazdı.

23 Kasım 2022 Çarşamba 09:53
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı avukat oldu! "Süleyman Soylu yargılanamaz mı?"

Gazeteci Barış Pehlivan, İçişleri Bakanlığı tarafından önce FETÖ ve PKK ile ilişkisi olduğu iddiasıyla savunmasını istediği, sonra da emekli emniyet müdürü rütbesini, silah ruhsatını ve pasaportunu aldığı Hanefi Avcı'nın avukat olduğunu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı hukuk mücadalesi başlattığını yazdı.

2020'nin son günlerinde 66 yaşındaki Avcı'nın stajını tamamladığını belirten Pehlivan, Avcı'nın Bakan Soylu'yu kastederek “Devlet yetkililerinin önemli suçlara karışmış kişilerle fotoğraflarının olması makul değil” demesinin bedelini ödediğini söyledi. 

Avcı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Pehlivan, şöyle devam etti:

"Duydum ki Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise tartışma yaratacak bir karara imza attı. Başsavcı vekili Halil Maçkaya iki sayfalık kararında şunları yazdı:

“Olay Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bakanlık görevleri ile ilgili işlerden kaynaklanıyor. Bakanlar hakkındaki görevlerinden kaynaklanan isnatlara ilişkin soruşturma yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait. Cumhuriyet Başsavcılığımızın Bakanlar hakkında görev suçları ile ilgili soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi bulunmuyor. Açıklanan nedenlerle; şikâyet edilen Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yönünden Cumhuriyet Başsavcılığımızın soruşturma ve kovuşturma yetkisinin olmaması nedeniyle dilekçenin işleme konulmamasına, kesin olarak karar verildi.” 

Özetle, başsavcılık Avcı’nın Soylu hakkındaki şikâyetini tozlu raflara kaldırdı. Bilmeyenler için ilk bakışta sanki her şey hukuka da uygun görünüyordu. Lakin danıştığım hukukçulara göre büyük bir gariplik vardı bu kararda. Yeni sisteme göre bir bakanın işlediği suçtan ileride dahi yargılanmasının önünü kapatıyordu.

Avcı da böyle düşünüyor olacak ki başsavcılığın Soylu şikâyetini ortadan kaldıran bu kararına karşı mücadele yoluna girdi. Her ne kadar “Kararımız kesindir” denilse de Ankara Sulh Ceza Hâkimliği’ne itiraz etti." 

Son Güncelleme: 23.11.2022 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15