Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan: Siyasi cinayetler söylemi iktidarın taktiğidir, siyasi parti yetkililerine el altından duyurulur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı, “Siyasi cinayetler olabileceği”ne ilişkin açıklamasının yanı sıra İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da benzer duyumların kendilerine de ulaştığını söyledi. Bu iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı re’sen soruşturma başlattı. eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, muhalefet milletvekillerinin halkla iç içe olmaması, suikasta uğramaktan korkmaları için, bu iddiaların iktidar kaynaklı olarak yayıldığını öne sürdü.

14 Ekim 2021 Perşembe 09:37
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan: Siyasi cinayetler söylemi iktidarın taktiğidir, siyasi parti yetkililerine el altından duyurulur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı, “Siyasi cinayetler olabileceği”ne ilişkin açıklamasının yanı sıra İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da benzer duyumların kendilerine de ulaştığını söyledi.  Bu iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı re’sen soruşturma başlattı. eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, muhalefet milletvekillerinin halkla iç içe olmaması, suikasta uğramaktan korkmaları için, bu iddiaların iktidar kaynaklı olarak yayıldığını öne sürdü.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Tantan, “Siyasi cinayetler” söylemi konusunda görüşlerini şöyle açıkladı:

“Hangi makamda olursa olsun, o kişinin makamını kaybetmemek, iktidarda olan siyasilerin de iktidarını kaybetmemek için makama, iktidara talip olanları tasfiye etmek adına çalışma yapıldığı algısı yaratılır. Korku, panik ortamının yaratılmasıyla kendilerinin halk tarafından kabullenmesi sağlanır ve o iktidara gelmelerini engelleyebilirler. Yani söylentiler bilinçli olarak çıkarılır ve bunlar siyasi parti yetkililerine el altından duyurulur. Planlı, programlı olarak yapılır. Burada yerli ve yabancı işbirliği içinde olan aktörlerin de payı olabilir.”

Muhalefet milletvekillerinin ve diğer siyasetçilerin çekinmeden, korkmadan halkla iç içe olmaları gerektiğini belirten Tantan, “Ayrıca kamu görevlilerine de moral versinler. Devlet içinde görev yapan dürüst çok sayıda kamu görevlisi var. Muhalefet, devlet kurumlarına sahip çıkarsa, oradaki vatanperver insanlar da kanunsuz emirleri artık dinlemeyecek ve yasadışı istekleri yerine getirmeyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet partilerine, “İktidara talip olmamaları” yönündeki çağrısını, Tantan şöyle yorumladı:

“AKP içinde de iktidar savaşı var. Muhalefete, ‘İktidara talip olmayın' derken parti içinde de, ‘Benden kopmayın' mesajı veriyor. Aynı şekilde iş dünyasına da, kendisinin elinden iktidarı kimse alamayacağını, bu nedenle yanından ayrılmamalarını istiyor.”

Son Güncelleme: 14.10.2021 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15