Fatih Altaylı: Bir cemaatten başka bir cemaate savruluyorlar, sonra "yanıldık, kandırıldık, Allah bizi affetsin"

ÖSYM Başkanlığa'na atanan Bayram Ali Ersoy'un İsmailağa Cemaati'nin ölen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'na 'efendi hazretleri' demesi eleştirilmişti.

05 Ağustos 2022 Cuma 13:01
Fatih Altaylı: Bir cemaatten başka bir cemaate savruluyorlar, sonra "yanıldık, kandırıldık, Allah bizi affetsin"

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, KPSS skandalı sonrasında ÖSYM Başkanlığı'na getirilen Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un ismini vermeden İsmailağa Cemaati liderine övgüler yağdırdığını belirterek, "İktidar tarafından makbul görülen her türlü “sivil toplum” kuruluşunun her türlü etkinliğinde yer almış. Yani yine “liyakat” icraattan değil “tarikattan" geliyor. Son yıllarda, son 20 yılda hep olduğu gibi. Dün o tarikat veya cemaat. Bugün bu tarikat veya cemaat. Biri bitiyor, biri başlıyor." diye yazdı.

İktidarın yaşananlardan ders almadığını savunan Altaylı, "Aynı yoldan devam ediyorlar. Bir cemaatten, başka bir cemaate savruluyorlar. Ama tarikat bağının yerine, liyakat kriterini asla koymuyorlar. Sonra “Yanıldık, kandırıldık, Allah bizi affetsin”. Ben anlamam ama Cübbeli Ahmet söylemişti, “Tövbe kapısı hep açık” diye. İyi de hep aynı günahı işleyip hep tövbe de biraz acayip oluyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

Son Güncelleme: 05.08.2022 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15