Fatih Altaylı: Kaç "Müslüman Kardeş"i vatandaş yaptınız!

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, Türkiye'den sınır dışı edilen bir Suriyeli sığınmacının lehine verdiği kararı köşesine taşıdı.

25 Haziran 2022 Cumartesi 12:00
Fatih Altaylı: Kaç "Müslüman Kardeş"i vatandaş yaptınız!

Suça karıştığı gerekçesiyle Türkiye'nin sınır dışı ettiği sığınmacı için AİHM'in 12 bin 250 Euro tazminat cezası verdiğini hatırlatan Altaylı, "Varın siz hesaplayın 4 milyon Suriyeliyi istekleri dışında ülkelerine göndermeye kalkışırsak bu iş bize kaç malolacak" dedi.

Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Ben söyleyeyim. Tam tamına 50 milyar Euro. O da yapabilirsek. Türkiye ile ilgili her beğenmedikleri kararın ardından AİHM’e bağırıp çağırıp fırça atanlarda ise bu karardan sonra tık yok. Derin bir sessizlik. Demek ki bu kararı beğenmişler. 'Biz yollarız ama AİHM kararı var' bahanesi bulmanın sevinci herhalde. Bilmiyoruz.

Ama bence bu fiyata geri yollamak da hiç fena fikir değil. Toplamı 50 milyar Avro ediyor. Ulusal güvenliği yeniden sağlamak için hiç de yüksek bir maliyet sayılmaz. Vatandaşlığa alınanları ise hiç saymıyorum bile. Onları zaten geri yollamamız mümkün olmadığı gibi. Gerçek sayılarını da zaten bilmiyoruz. Ama belki seçmen listeleri askıya çıkarıldığı zaman tam sayıyı öğreniriz." 

Yazının tamamı için tıklayın.

Son Güncelleme: 25.06.2022 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15