Gazeteci, yazar ve akademisyen Erol Manisalı hayatını kaybetti

Gazeteci, yazar ve akademisyen Erol Manisalı, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde bugün hayatını kaybetti.

29 Ekim 2022 Cumartesi 14:52
Gazeteci, yazar ve akademisyen Erol Manisalı hayatını kaybetti

Gazeteci, yazar ve akademisyen Erol Manisalı, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde bugün hayatını kaybetti.

Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören gazeteci, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Erol Manisalı, 82 yaşında bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, “Yokluğunu her zaman hissedeceğimiz sevgili hocamızın ailesine, dostlarına, öğrencilerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.

MANİSALI KİMDİR?

Erol Manisalı, 20 Temmuz 1940 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Vefa Lisesi mezunu olan Manisalı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğretim üyeliği ve aynı kurumun Avrupa ve Orta Doğu Araştırmaları Merkezi’nin başkanlığını yaptı. İngiltere, ABD, Japonya, Almanya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Avusturya, Norveç ve Mısır ülkelerinde çok sayıda konferans veren ve uluslararası konferanslarda aktif katılımcı olarak bulunan Manisalı’nın, Türk ekonomisi ve Avrupa Birliği (AB) ilişkileri içeren raporları bulunmaktadır.

Sertel Demokrasi Ödülü’ne 2005’te layık görülen Manisalı, 13 Nisan 2009 itibarıyla Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Daha sonra mahkemeye sevk edilen Erol Manisalı tutuklandı. 4 Haziran 2009 günü cezaevinde rahatsızlanan ve hastanede yapılan kontrollerde Manisalı’nın beyin damarlarında tıkanıklık saptandı. Memesinde de bir kitle saptanan Manisalı’ya kanser teşhisi konuldu.

Operasyonla memesindeki kanserli doku alınan Manisalı, 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde soruşturma savcısının da olumlu görüşü üzerine tahliye edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 Ağustos 2013’te alınan kararla Manisalı, Ergenekon davasında 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Manisalı, Cumhuriyet gazetesinde “Bıçak Sırtı” köşesinde yazarlığa devam ediyordu.

Son Güncelleme: 29.10.2022 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15