"Giresun'da dere yatağına öğrenci yurdu yaptılar"

Giresun'un Görele ilçesinde dere yatağına bakanlık tarafından öğrenci yurdu yapıldı. Sel ve su taşkınlarının sıklıkla yaşandığı bölgede dere yatağına yapılan öğrenci yurdu tepki çekti. Geçen yıl faaliyete geçen KYK yurdunda 374 öğrenci kalıyor.

08 Aralık 2022 Perşembe 11:30
"Giresun'da dere yatağına öğrenci yurdu yaptılar"

Giresun Görele'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından dere yatağına bakanlık tarafından öğrenci yurdu yapıldığı ortaya çıktı. Geçen yıl faaliyete geçen KYK yurdunda 374 öğrenci kalıyor.

22 Ağustos 2020'de, 5’i asker 11 kişinin hayatını kaybettiği, 19 binanın yıkıldığı, 361 yapının hasar gördüğü sel felaketinin yaşandığı Giresun’da, dere yatağına KYK yurdu yapıldı. Görele ilçe merkezinden geçen Çanakçı deresinin yanına 2018 yılında yapına başlanan 10 katlı öğrenci yurdu geçen yıl tamamlanarak faaliyete geçti.

Sözcü'nün haberine göre, 168 erkek, 206 kız olmak üzere toplam 374 öğrenci kapasiteli Görele Yükseköğretim Öğrenci Yurdunun dere yatağına yapılmasına tepki gösteren İyi Parti Giresun İl Başkanı Abdülkadir Eroğlu, kentin çok yağış aldığını hatırlatarak, “Bakanlık dere yataklarına bina yapmayı diyor ama başka bir bakanlık gidip yapıyor. Devlet bunu yaparsa vatandaş ne yapar? Yaşanan sel felaketlerinden ders alan yok. Bu binada kalan çocuklar tehlikede. Allah korusun bir felaket yaşansa bunun hesabını kim verecek?” diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.12.2022 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15