"Gübretaş'a ait altın madeni sahası satılacak" iddiası! Türkiye'nin altın üretiminin 2.5 katı bir alan neden satılır?

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, yılda 7 ton altın çıkarılacağı açıklanan ve Gübretaş'a ait olan Söğüt Maden Sahası'nın ruhsatının son yıllarda iktidara yakın bir şirkete satılacağının iddia edildiğini yazdı.

23 Haziran 2022 Perşembe 10:40
"Gübretaş'a ait altın madeni sahası satılacak" iddiası! Türkiye'nin altın üretiminin 2.5 katı bir alan neden satılır?

Erkin kaynağından edindiği bilgiyi şu ifadelerle paylaştı:

"Bir madenin işletmeye açılabilmesi için gereken tüm izinler (ÇED, işletme ruhsatı, ilgili bakanlık izinleri vb.) alındı. Ruhsat sahası içinde yer alan arazilere ilişkin kamulaştırma kararı da çıkartıldı. Ayrıca yatırım teşvik belgesi de alınmış durumda. Tüm mühendislik projeleri tamamlandı, tesis inşaatına başlandı. 2022 yılında da ilk külçe altını dökümü yapılması planlanıyor. Ancak bu altın madeni/ruhsatı satılacak. O şirket yetkilileri Gübretaş'la görüşmeye başladı.

kbaştepe ve Korudanlık isminde iki ayrı damar var. Her iki damara ait toplam 9.48 milyon ton cevher ve 3.5 milyon ons altın kaynağı tespit edildi. Bir kez daha altını çiziyorum: Türkiye'nin altın üretiminin 2.5 katı bir alan neden satılır? Buradan çıkacak altınla Türk çiftçisine destek verilemez mi?

Gübretaş'la ilgili hangi şirket çalışma yapıyor?"

Yazının tamamı için tıklayın

Son Güncelleme: 23.06.2022 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15