Gülşen'in 3 yıla kadar hapsi istendi!

Savcılık, şarkıcı Gülşen hakkında 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde, imam hatip liselilere yönelik sözlerinden dolayı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

01 Mart 2023 Çarşamba 10:39
Gülşen'in 3 yıla kadar hapsi istendi!

İmam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle hakkında ceza davası açılan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu’nun bugün yapılan duruşmasında esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, 3 yıla kadar hapis talep etti. Duruşma, sanık ve müştekilerin mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için 3 Mayıs 2023 tarihine ertelendi.

İstanbul Ataşehir’de, 30 Nisan 2022 tarihinde verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle ağustos ayında başlatılan soruşturma kapsamında hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Gülşen'in yargılanmasına bugün İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya şarkıcı Gülşen katılmazken avukatları hazır bulundu.

SAVCI MÜTALASINDA 3 YIL HAPİS İSTEDİ

Duruşma savcısı, esasa ilişkin mütalaasını mahkemede açıkladı. Savcı, dava konusu söz ve beyanları içeren videonun birçok hesap ve grup tarafından olumsuz yorumlar ile birçok defa paylaşılarak, sosyal medyada gündeme geldiğini, davaya konu söz ve beyanların halkın bir kesimi nezdinde tahrik konusu olduğunu, bu şekilde Gülşen Çolakoğlu’nun, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçunu işlediğini kaydetti. Savcı, bu nedenle Gülşen’in 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

GÜLŞEN’İN AVUKATI, MÜVEKKİLİNİ MAĞDUR EDENLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Gülşen’in avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu, esasa ilişkin savunmalarını yazılı yapacaklarını belirterek, savunmalarını hazırlamak için süre talep etti. Müezzinoğlu ayrıca Gülşen’in videosunu sosyal medyada yayan kişinin ismini ve adres bilgilerini savcılığa bildirmelerine rağmen 5 aydır ifadesinin alınmadığını belirtti. Avukat Müezzinoğlu, ortada bir olmadığını, müvekkili Gülşen’den nefret eden bir grup tarafından söz konusu videonun gündeme geldiğini söyledi. Müvekkilinin mağdur edildiğini belirten Müezzinoğlu, müvekkilini mağdur eden kişi ya da grubun cezalandırılmasını istedi.

“MÜVEKKİL İÇİN ‘KATLİ VACİPTİR’ DİYEN KİŞİYE TAKİPSİZLİK VERİLDİ”

Gülşen’in avukatlarından Altın Mimir ise müvekkilinin üzerine atılı suçun oluşmadığını, müvekkili hakkında asliye hukuk mahkemelerinde açılan manevi tazminat davalarının ön incelemede reddedildiğini, müvekkili Gülşen için 'katli vaciptir' diyen kişi hakkında takipsizlik verildiğini söyledi. Avukat Mimir, müvekkili için yatırılan teminat bedelinin de iade edilmesini istedi.

DURUŞMA 3 MAYIS’A ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, Gülşen’in avukatlarının esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı 3 Mayıs 2023 tarihine erteledi. Mahkeme ayrıca Gülşen’in avukatının, teminat bedelinin iadesi talebini, esas kararla birlikte değerlendireceğini belirtti.

Anka

Son Güncelleme: 01.03.2023 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15