Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan'ın 'sakladığı' üç yıl

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan'ın CV'sinde Bank Asya'da yöneticilik yaptığı bilgisini sakladığını yazdı.

09 Eylül 2022 Cuma 09:44
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan'ın 'sakladığı' üç yıl

Arslan’ın CV’sindeki, “1998-2004 yılları arasında çeşitli özel sektör bankalarında yöneticilik yaptı” ifadesine dikkati çeken Pehlivan, şunları kaydetti:

“Merak işte, iş başa düştü. İki ayrı yerde Halkbank’ın sitesinde yazmayanı buldum. Biri The Wall Street Journal’ın sitesinde bankayla ilgili sayfada, diğeri ise Arap Türk Bankası’nın yeni yönetimine dair bir duyurusunda... İki ayrı yerde de Arslan’ın şu an genel müdürü olduğu Halkbank’ın sitesine koymaya çekindiği 'özel sektör bankası' açık şekilde yazıyor. Bingo: Bank Asya!”

Arslan’ın 2000-2003 yılları arasında Asya Katılım Bankası AŞ’de müfettiş ve müdür yardımcısı olarak görev yaptığı bilgisine ulaştığını belirten Pehlivan, “Osman Arslan’ın gizlediği yaşamı tam da buydu: Üç koca yıl örgüte finans sağlayan kurumda yönetici olarak çalışacaksınız ve şimdi de Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından birinin en üst düzey ismi olacaksınız! Ne güzel demiş filozof: Geçmişi anımsamayanlar onu tekrarlamaya mahkûmdur” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Son Güncelleme: 09.09.2022 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15