Hamile kadını işe almayan şirkete 'ayrımcılık' cezası!

İşe giriş sürecinde hamile olduğunu söyleyen kadın yöneticiye kapılarını kapatan nakliye şirketine ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle 15 bin TL idari para cezası verildi.

11 Eylül 2020 Cuma 11:59
Hamile kadını işe almayan şirkete 'ayrımcılık' cezası!

K.N. isimli nakliyat firmasının Türkiye’deki ofislerine yönetici pozisyonu için iş başvurusunda bulunan G.İ.P., işe alım sürecinde hamile olduğunu öğrenince durumu şirkete bildirdi. Şirket G.İ.P.’yi, işin süreklilik istediğini ve hamilelik izninde yerini dolduracak kimse olmadığı sebeplerini sunarak işe almadı. Bunun üzerine G.İ.P., ayrımcılığa uğradığı iddiasıyla Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) başvurdu. TİHEK, nakliye şirketine ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle 15 bin TL idari para cezası kesti.

Milliyet gazetesinden Cihat Aslan'ın haberine göre, K.N. isimli uluslararası nakliye firması, internetten Türkiye’deki ofisleri için Ulusal Pazarlama ve İletişim Yöneticisi pozisyonu için iş ilanı yayınladı. G.İ.P. isimli kadın 19 Kasım 2019’da ilana başvurdu. İşe Alım Uzmanı, Bölge Pazarlama ve İletişim Müdürü ile Ulusal Satış ve Pazarlama Müdürü son olarak da Ulusal Müdür ile görüşmeler yapan G.İ.P., şirketin insan kaynakları tarafından başvurudan 2 ay sonra telefonla aranarak işe alındığını öğrendi. İşe alım sürecinde hamile olduğunu öğrenen G.İ.P., durumunu şirkete bildirdi. İnsan kaynakları sorumlusu, G.İ.P.’yi işe alındığını söyledikten bir gün sonra tekrar arayarak, hamileliği nedeniyle belki bazı işlerin elinden gelemeyeceğini, işin süreklilik istediğini, hamilelik izninde yerini dolduracak birinin olmayacağını bu nedenle müdürlerin süreci olumsuz sonuçlandırdığını bildirdi.

Son Güncelleme: 11.09.2020 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15