HSK Kararnamesiyle Yeni Mahkemeler Faaliyete Başlayacak

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), yeni Yetki Kararnamesi'ni yayımladı. İstanbul'un da arasında bulunduğu bazı yerlerde yeni mahkemelerin faaliyete geçirilmesine karar verildi.

19 Ocak 2021 Salı 11:48
HSK Kararnamesiyle Yeni Mahkemeler Faaliyete Başlayacak

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), yeni Yetki Kararnamesi'ni yayımladı. İstanbul'un da arasında bulunduğu bazı yerlerde yeni mahkemelerin faaliyete geçirilmesine karar verildi.

HSK Birinci Dairesi bölge adliye mahkemeleri başkan ve üyeleri ile adli yargı ilk derece mahkemeleri başkan ve hâkimlerinin müstemir yetkilerinin belirlenmesi, yeniden inceleme, arşiv ve tevziye taleplerinin değerlendirilmesi çalışmaları sonuçlandırdı. Çalışmalar sonucunda 18 Ocak 2021 tarihinde yeni yetki kararnamesi yayımlandı. Kararnameyle başta İstanbul olmak üzere yeni mahkemeler kuruldu.

HSK'nin internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre, Bakırköy'de yeni asliye ceza, asliye hukuk, sulh hukuk, icra, aile, iş, fikri ve sinai haklar ceza mahkemeleri ile infaz hakimlikleri faaliyete geçirilecek. Sivas 2.Sulh Ceza Hakimliği ile Adıyaman 2. Sulh Ceza Hakimliği mesaisine başlayacak.

Yeni mahkeme ve hakimlikler, 25 Ocak itibarıyla faaliyet gösterecek. Öte yandan, Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi 2 heyet halinde çalışacak. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ise ihtisas mahkemesi sıfatıyla gelecek tüm işler dahil olmak üzere 25 Ocak'tan 31 Mart'a kadar tevziye kapatılacak.

HSK kararnamesi ile yeni kurulan mahkemelerin üyeleri de belirlendi, mevcut mahkemelerin hakimlerinin yetkilendirilmesi yapıldı.

Kararnamede görev değişikliklerinden bazıları şöyle:

“İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na Ali İhsan Horasan, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na Galip Mehmet Perk, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na Ömer Yıldırım, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na Mesut Özdemir getirildi.”

Diğer taraftan İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Özlem Yayla, 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne üye olarak gönderildi. İstanbul Adliyesi’nde 3 ayrı Ticaret Mahkemesi’ne yeni hakimler atandı.

HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç dün gece yeni kararnameyi Twitter hesabından şöyle duyurmuştu: 

"HSK Birinci Dairesince, Bölge Adliye Mahkemeleri ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Hakimlerinin müstemir yetkilerine ilişkin çalışmalar tamamlanmış olup, birazdan HSK internet sitemizde ilan edilecektir. HSK Birinci Dairesince, Bölge Adliye Mahkemeleri ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Hakimlerinin müstemir yetkilerine ilişkin çalışmalar tamamlanmış olup, birazdan HSK internet sitemizde ilan edilecektir. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun." 

Son Güncelleme: 19.01.2021 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15