Hulusi Akar’a "Roket üzerinden cemaat selamı" sorusu; "Emir tarikattan mı geldi?"

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, üzerinde “Suriye El-Bab’tan Mahmut Efendi cemaatine selam olsun. Hizmetlerinizin devamı için” yazan roketi Milli Savunma Bakanı Akar’a sordu. Bayraktutan, “TSK, Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusudur” dedi.

08 Aralık 2022 Perşembe 09:12
Hulusi Akar’a "Roket üzerinden cemaat selamı" sorusu; "Emir tarikattan mı geldi?"

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, üzerinde “Suriye El-Bab’tan Mahmut Efendi cemaatine selam olsun. Hizmetlerinizin devamı için” yazan roketi Milli Savunma Bakanı Akar’a sordu. Bayraktutan, “TSK, Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusudur” dedi.

TSK içerisinde darbe sonrasında başka cemaatlerin etkin olmaya başladığıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken son günlerde bu iddiayı doğrulayacak bir görsel sosyal medyada tepki topladı. Gönderide gözüken envanterde RPG-7 antitank mühimmatı olarak geçen, tanklara ve zırhlı araçlara karşı tek erin kullandığı roketatar silahının roketinin üzerinde “Suriye El-Bab’tan Mahmut Efendi Cemaatine Selam Olsun. Hizmetlerinizin devamı için” yazılı olduğu görüldü. Milli Savunma Komisyonu üyesi ve CHP milletvekili Uğur Bayraktutan, konuya ilişkin TBMM Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yazılı olarak yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Bayraktutan önergede, “Fotoğrafın paylaşılması sonrası herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Fotoğraftaki merminin harekât bölgesinde kullanıldığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise TSK mensupları emirleri komutanlarından mı tarikat liderlerinden mi almaktadır?” sorularını yöneltti.

Son Güncelleme: 08.12.2022 09:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15