İBB Meclisi'nden 19 Mayıs, Ramazan Bayramı ve Akbil kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, öğrenci aylık mavi kart ücretinin 85'ten 40 liraya indirilmesi kararı kabul edildi. İstanbul'da 19 Mayıs pazar günü de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:58
İBB Meclisi'nden 19 Mayıs, Ramazan Bayramı ve Akbil kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, kararı oy birliğiyle kabul etti. 

19 Mayıs'ta toplum taşıma ücretsiz

Belediye Meclisi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda toplu ulaşımın ücretsiz olması da oy birliğiyle kabul edildi.

Ramazan Bayramı da ücretsiz

Alınan kararlar arasında Ramazan Bayramı'nda da ulaşımın ücretsiz olması dikkati çekti. 

Daha önceki yıllarda bayramlar boyunca İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ve şehir hatları vapurları ile birlikte İstanbul Otobüs A.Ş. ve özel halk otobüsleri yüzde 50 indirimli hizmet veriyordu. 

Sınav günleri de toplu taşıma ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Liseye Geçiş Sınavı (LGS), Açık Öğretim Sınavı (AÖF) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek öğrenci, memur adayları ve görevlilerin, sınav günü kentteki tüm toplu taşıma araçlarıyla ücretsiz yolculuk yapmalarını oy birliğiyle kabul etti.

Son Güncelleme: 15.05.2019 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15