'İmamoğlu'na FETÖ'cü de seni tahliye edelim'

Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ'den yargılanan Erkan Karaarslan'ın ifadesini yayınladı. Karaarslan, mahkemedeki ifadesinde Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu'na FETÖ'cü suçlaması yaparsa tahliye edileceği pazarlığının yapıldığını söyledi.

14 Mayıs 2019 Salı 15:20
'İmamoğlu'na FETÖ'cü de seni tahliye edelim'

Aydın'da, haklarında "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla dava açılan aralarında FETÖ sanığı Erkan Karaaslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu. Mazeret bildiren Özlem Çerçioğlu duruşmaya katılmadı. Hakkında FETÖ soruşturması yürütülen ve firari olarak aranan geçtiğimiz aylarda Ankara'da yakalanan sanık Karaaslan ilk kez mahkemedeki yerini aldı.

SKANDAL İDDİALAR

Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz'ın sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Erkan Karaarslan'a ifadesini yayınladı. Buna göre Karaarslan ifadesinde şunları söyledi: "14/03/2019 tarihinde avukat görüşü adı altında cezaevinde beni görüşmeye çıkarttılar, bu görüşmeye çıkartmadan önce psikoloğa götürdüler, bir baskı olup olmadığını sordular, bir baskı olmadığına dair beyanda bulundum, avukat görüşüne girdiğimde cezaevinde girmesi mümkün olmayan Aydın ilinde gazetecilik yapan Serkan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm, bu kişi avukat değildir. 14/03/2019 tarihli kendisinin bana yaptığı görüşmede başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dahil başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi takdirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir. Bu görüşmenin ardından yargılanınamın belediye başkanları ile ilgisinin olmadığını söyledi. Kendisine faks göndereceğimi belirttim."

'BAKAN BANA ULAŞTI'

Bazı bakanların kendisine ve ailesine CHP aleyhinde beyanda bulunması için baskı yaptığını iddia eden sanık Kararslan konuşmasına şöyle devam etti: "15/03/2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcısı beni odasına davet etti. Çektiğim faksın devlet kurumlarından çıkmasının mümkün olmadığını, istediğim kişi ile beni görüştürebileceğini söyledi. Tutanaklara ismini geçmesini istemediğim bakanlar bana ve aileme ulaşarak belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Davalardan beraat etmemi ve tahliye olmamı da bu beyanlar ile ilişkili olacağını söylediler, bu süreç devam etmiştir, 18-19-20-27 martta cezaevine talebim olmaksızın gelenler olmuştur, bunlar ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yaptım."

(Cumhuriyet)

Son Güncelleme: 14.05.2019 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15