İş İnsanı Başaran Ulusoy Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın zimmet ve dolandırıcılık suçlarından hakkında soruşturma yürüttüğü iş insanı Başaran Ulusoy için yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, ifadesinin alınmasının ardından Ulusoy'un salıverilmesi kararı aldı.

18 Kasım 2021 Perşembe 12:51
İş İnsanı Başaran Ulusoy Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın zimmet ve dolandırıcılık suçlarından hakkında soruşturma yürüttüğü iş insanı Başaran Ulusoy için yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, ifadesinin alınmasının ardından Ulusoy'un salıverilmesi kararı aldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlığı dönemindeki resmî belgelerde sahtecilik yaparak nitelikli zimmet ve dolandırıcılık suçlarını işlediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma yürütülen Başaran Ulusoy için yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, Ulusoy ile ilgili olarak "Yakalanmasına ve yakalanma anından itibaren 24 saat içerisinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesine, bu sürede hazır edilemeyecekse yakalandığı yer Cumhuriyet Savcılığı'na Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi vasıtasıyla ifadesinin alınmasına, daha sonra da serbest bırakılmasına" karar verdi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği şikâyet dilekçesi ve eklerinde, TURSAB'ın bir önceki Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleriyle, yöneticilerinin görevi kötüye kullanmak suretiyle resmî belgelerde sahtecilik yaparak nitelikli zimmet ve dolandırıcılık suçlarının işlediği iddia edilmişti.

TÜRSAB’ın, eski başkan Başaran Ulusoy ile ilgili 12 Eylül 2018 tarihinde yaptığı şikâyet üzerine soruşturma başlatılmıştı. O günden bu yana geçen 4 yılda soruşturma tamamlanamadı. Savcılık, sahte fatura düzenleyerek faktoring şirketleri üzerinden usulsüz kredi kullandığı ve bu suretle TURSAB'ı vergi ve faiz zararına uğrattığı iddia edilen Ulusoy'un ifadesine başvuracak.

Anka

Son Güncelleme: 18.11.2021 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15