IŞİD'in "Medya Bakanı" Tanık Olarak Dinlenecek

İki Türk askerinin yakılma görüntüsünü servis ettiren IŞİD’in “medya bakanı” Ömer Yetek’in 10 Ekim katliamı davasında tanık olarak dinlenmesi bekleniyor. Yetek’in 24 Kasım’daki duruşmaya gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

23 Kasım 2021 Salı 11:25
IŞİD'in "Medya Bakanı" Tanık Olarak Dinlenecek

İki Türk askerinin yakılma görüntüsünü servis ettiren IŞİD’in “medya bakanı” Ömer Yetek’in 10 Ekim katliamı davasında tanık olarak dinlenmesi bekleniyor. Yetek’in 24 Kasım’daki duruşmaya gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

IŞİD’in 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği katliama ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde firari sanıklar yönünden süren davada, iki Türk askerinin yakıldığı görüntüyü servis ettiren IŞİD’in “medya bakanı” Ömer Yetek’in tanık olarak dinlenmesi bekleniyor. Yetek’in tanık olarak dinlemesi kararı 3 Eylül 2021 tarihli son duruşmada alınmıştı.

Yetek’in 24 Kasım’da yapılacak duruşmaya tanık olarak gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Yetek hakkındaki dosyalar 10 Ekim davasına eklenmişti.  Yetek’in iki Türk askerinin yakıldığı görüntüleri servis ettirdiği belirlenmesine karşın 16 Nisan 2020’de tahliye edildiği ortaya çıkmıştı.

 Dosyaya ifadesi giren Yetek, şunları söylemişti:

- 20 Temmuz 2015 Suruç, 10 Ekim Ankara Tren Garı ile 20 Ağustos Gaziantep düğün saldırıları emrini Ebu Zeynep Halebi verdi.

- Türkiye’deki saldırıları organize eden Abullatif Efe kod isimli Yunus Durmaz’ın IŞİD’in dış istihbarat birimi çalışanıydı.

- IŞİD, Muğla’nın Bodrum, İzmir’in Çeşme ve Aydın’ın Didim ilçelerine yönelik saldırı planı yapıyordu.

- Organize suç örgütü yöneticiliğinden hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker ve bir milletvekiline IŞİD’in suikast planlaması

- IŞİD'e katılan Türklerin ‘Fursanül Hilafe Ketibesi’ne giriyordu. Ketibenin (askeri bölük) başında Gaziantepli Cengiz Dayan vardı.”

ŞİRKETLERİ ORTAYA ÇIKTI

Yetek’in İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre üç şirketi olduğu belirlenmişti. Kayıtlarda Yetek’in IŞİD’e katıldıktan sonra şirketlerinden birinin faaliyetini sürdürdüğü görülmüştü. Yetek, polis ifadesinde şirket ortaklığından bahsetmediği de ortaya çıkmıştı. ANKA’nın görüştüğü selefiler Yetek’in “hain” ilan edildiğini belirterek, “İŞİD’in kanlı yöntemlerini benimsemediğimiz için katılmadık. O dönemde hocamız da Yetek ve İlyas Aydın ile görüştüğünde IŞİD’e biat etmeyeceklerini iletmişti. Yetek şu anda itirafçı olduğu için selefiler arasında benimsenmiyor ve hain olarak görülüyor” açıklamasını yapmıştı.

Anka

Son Güncelleme: 23.11.2021 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15