İsmail Saymaz'dan Erdoğan'a: "Muhalefetin Kanal İstanbul’a dair itirazlarının haklı ve toplumda karşılık bulduğunu bildiği için ashabı bozuluyor"

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' programında konuşma metninde ayrıldığına dikkat çekerek, "Erdoğan’ın arzuladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ aslında bu 95 saniyede saklı." yorumunda bulundu.

31 Ekim 2022 Pazartesi 12:01
İsmail Saymaz'dan Erdoğan'a: "Muhalefetin Kanal İstanbul’a dair itirazlarının haklı ve toplumda karşılık bulduğunu bildiği için ashabı bozuluyor"

 İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyıı' programında konuşma metninde ayrıldığı 95 saniyeye işaret ederek, "‘Birlik’, ‘bütünleştirme’, ‘kucaklama’ ve ‘özgürlük’ sözcükleriyle bezenen Türkiye Vizyonu’nun ucuz sıvası pul pul dökülüyor. Ne beraberlik kalıyor, ne muhabbet iklimi. Çünkü vizyona giren değil, gerçek Erdoğan konuşuyor. Erdoğan’ın arzuladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ aslında bu 95 saniyede saklı." değerlendirmesini yaptı. 

Saymaz yazısında, "Erdoğan, muhalefetin Kanal İstanbul’a dair itirazlarının haklı olduğunu ve toplumda karşılık bulduğunu bildiği için konuşmasının bu anında ashabı bozuluyor.Prompter’dan çıkıyor.Doğaçlama şekilde konuşmaya devam ediyor.95 saniye boyunca şunları söylüyor:  'Muhalefet ne diyor, Kanal İstanbul’a karşı çıkıyor. Siz zaten bugüne kadar neye karşı çıkmadınız ki? Her atılan adıma karşı çıktınız. Çünkü dikili bir taşınız yok ya. Biz ‘Kanal İstanbul’u yapacağız’ diyoruz. Onlar diyor ki ‘Olmaz.’ Ya yapacağız. Bak, köprünün temelini attık Kanal İstanbul’da. Şu anda o yürüyor. İnşallah yakında da Kanal İstanbul’un çalışmaları başlayacak ve İstanbul Boğazı’nı çevre tehdidinden kurtaracağız. Neyle? Kanal İstanbul’la. Ama bu muhalefetin kafası basmaz. Anlamaz bunlar anlamaz…” Erdoğan, 1 saat 40 dakikalık konuşmasında bir kez metinden çıkıyor. O da bu 95 saniyelik bölümde. Bu bölümde iki kez “Muhalefet” diyor. ‘Birlik’, ‘bütünleştirme’, ‘kucaklama’ ve ‘özgürlük’ sözcükleriyle bezenen Türkiye Vizyonu’nun ucuz sıvası pul pul dökülüyor." düşüncesini dile getirdi.

Saymaz şunları yazdı:

"Ne beraberlik kalıyor, ne muhabbet iklimi. Çünkü vizyona giren değil, gerçek Erdoğan konuşuyor. Erdoğan’ın arzuladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ aslında bu 95 saniyede saklı. Halkın itirazlarına rağmen verimli tarım alanlarını inşaata açarak, Hazine garantileriyle doğmamış bebekleri borçlandırarak ve iktidarının ömrünü uzatmak. Muhalefete hakaret etmek. Erdoğan’ın vizyonu tam olarak budur."

Son Güncelleme: 31.10.2022 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15