İsmail Saymaz: Denizaltı ile darbe mi olur, dünya tarihinde bahriyelilerin yaptığı bir darbe yok

Gazeteci İsmail Saymaz, amirallerin bildirisinin bir basın açıklaması niteliğinde olduğunu söyledi.

05 Nisan 2021 Pazartesi 13:06
İsmail Saymaz: Denizaltı ile darbe mi olur, dünya tarihinde bahriyelilerin yaptığı bir darbe yok

İsmail Saymaz, amirallerin yanıt olarak whatsapp üzerinden bu bildiriyi oluşturduklarını anlattıklarını ve bildiriyi ancak akşam saatlerinde bitirdiklerini anlattı.

Saymaz amirallerin anlattıklarını "Bir süredir bu konu üzerinde konuşuyorlarmış. Ama büyükeleçiler bildiri yayınlayınca biz niye duruyoruz diyerek bildiri hazırlıyorlar. Taslağı orada şekillendiriyorlar. Ete kemiğe bütünmesi akşamı buluyor. Bitirmişken yayınlıyorlar. Zamanlamasına da pek bakmıyorlar" diyerek aktardı.

"Erdoğan bile 27 Nisan'a basın açıklaması dedi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan bile 27 Nisan muhtırasını basın açıklaması olarak kabul ettiğini hatırlatan Saymaz, "Amirali bırak emeklisini muvazzaf nasıl darbe yapacak ki? Denizaltı ile darbe mi olur? Dünya tarihinde bahriyelilerin yaptığı bir darbe olmadı. Kasımpaşa Tershanesi'nden taka kaçırıp darbe mi yapacaklar? " diye konuştu.

Saymaz'ın açıklamaları şöyle:

"Birkaç boyutta ele almak gerekir. Birincisi amiraller bildiride iki başlığa dikkat çektiler. Birincisi Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili. Kanal İstanbul bağlantılı olarak buna ilişmenin ulusal güvenliği tehdit edeceğini söylediler. Emekli büyükelçelerin bu konuda görüşü ne ise emekli amirallerinde görüşleri de aynı ölçüde doğrudur. Hem meslekleriyle ilgilidir, hem uzmanlık alanlarıdır, hem de ulusal güvenlik meselesidir. Bir zahmet bu konuda da görüş bildirsinler. Burada görüş bildirmeyecekler de nerede görüş bildirecekler?

Amerika'da emekli askerler Trump hakkında görüş bildirdiler. Kimse de bu darbe çağrıdır demedi.

İkinci başlık kuşkusuz Deniz Komutanlığı'ndaki sarıklı albaya ilişkindi. Bu da mesleklerine dair. Atatürkçü ilkelerin dışına çıkıldığını ifade ettiler. Soruşturuluyor da. Sadece askerlerin değil sivillerin de tepkilerini çekti. Gerçekten de bir amiral bu bağlantıları bilinerek o aşamaya kadar yükselebilmiş.

İki başlıkta emekli amirallerin yaptığı basın açıklamasıdır. Anayasa'da yerini bulan düşünce ve ifade hakkını kapsamındadır. Ne bir darbe arayışı ne de kıpırdanmadır.

Ben amirallere sordum? Neden bu saat?

Bu metinde belki bir husus açıklamaya ihtiyaç duyuyor. Saati de yanlış. Yani zamanlaması gerçekten de 23.17'de. Emekli amiraller bunu 23.17'de değil de öğlen saatlerinde yayınlasalar büyükelçi bildirisi ile aşağı yukarı aynı kıvamda olacaktı. Ben bunu sordum amirallere. Neden böyle bir şey oldu. Bu bi kere whastapp grubunda hazırlanmış bir metin. Adı da emekli amiral... Bir süredir bu konu üzerinde konuşuyorlarmış. Ama büyükeleçiler bildiri yayınlayınca biz niye duruyoruz diyerek bildiri hazırlıyorlar. Taslağı orada şekillendiriyorlar. Ete kemiğe bütünmesi akşamı buluyor. Bitirmişken yayınlıyorlar. Zamanlamasına da pek bakmıyorlar.

"Emekli terörist bile açıklama yapıyor"

Öcalan'ın kardeşi olan emekli terörist seçim konusunda açıklamalar yaptı. Onun hakkı var emekli amiralin bir tane açıklama yapma hakkı yok mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan bile 27 Nisan muhtırasına basın açıklaması dedi. Amiralin bırak emeklisini muazzafı nasıl darbe yapacak ki? Denizaltı ile darbe mi olur? Dünya tarihinde bahriyelilerin yaptığı bir darbe olmadı. Kasımpaşa Tershanesi'nden taka kaçırıp darbe mi yapacaklar?

Son Güncelleme: 05.04.2021 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15