İsmail Saymaz: Erzurum'daki utanç 71 sayfa halinde tutanaklara döküldü

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında, Erzurum'daki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda iki çocuğa tecavüzde bulunan, beşini istismar eden kaçak belletmen H.A.'nın açıklanan gerekçeli karardaki ifadelerini “Erzurum'daki utanç 71 sayfa halinde tutanaklara döküldü” sözleriyle aktardı.

17 Haziran 2022 Cuma 10:37
İsmail Saymaz: Erzurum'daki utanç 71 sayfa halinde tutanaklara döküldü

“Çocuklardan birinin beline sarılmış, evet. Fakat neden? Derslerini sormak için kuşkusuz! Birkaçını öpmüş öpmesine... Gel gör ki sebebi var. Kendisine ısındırmak için! Tamam, çocukların yatağında yattığını reddetmiyor. Yattıysa da şimşekli gecelerde ağaç gölgesinden korkanları teskin etmek amacıyla! Yani, her ne yaptıysa abi şefkatiyle yapmış. Öyle diyor” ifadelerini kullanan İsmail Saymaz, “Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda müftülükten denetime gelen hiçbir görevliyle karşılaşmadığını, kaçak çalıştığını, maaşını bir hayırseverden aldığını, Yozgat'taki yurtta ise kadrolu görev yaptığını itiraf ediyor” diye yazdı.

Saymaz’ın aktardığına gör mahkeme, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yazı yazarak, şu soruları yöneltti:

H.A.'nın resmi görevlendirilmesi var mıydı?

Suçtan 6 ay öncesinden başlamak üzere kursun denetimi yapıldı mı?

Son Güncelleme: 17.06.2022 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15