İsmail Saymaz: RTÜK, TBMM TV'ye ceza keser mi?

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, RTÜK’ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'kaçış planı' iddialarını yayınlayan kanallara ceza vermesini eleştirdi; “Cezanın Beştepe'den talimatla verildiğini anlamak için şikâyetçilere bakmak yetiyor” dedi. Saymaz, “Kılıçdaroğlu, Twitter hesabında video yayınlamasaydı da, açıklamayı TBMM Genel Kurulu'nda ya da grup toplantısında yapsaydı ne olacaktı?” diye sordu.

31 Mayıs 2022 Salı 09:25
İsmail Saymaz: RTÜK, TBMM TV'ye ceza keser mi?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türken Vakfı ile ilgili videosunu yayınladıkları için Halk TV, Tele 1, KRT ve Flash TV'ye para cezası kesti. Türkiye İşçi Partisi lideri Erkan Baş'ın sözlerinden ötürü Halk TV'yi ayrıca cezalandırdı.

Saymaz, RTÜK’ün Kılıçdaroğlu’nun 'kaçış planı' iddialarını yayınlayan kanallara ceza vermesini, 12 Eylül cuntası ile 1980’li yılları örnek göstererek eleştirdi; “12 Eylül cuntası bile seçime girme hakkı edinen parti liderlerinin TRT'de propaganda yapmasına imkan tanıdı. Ne asker postallarının demokrasiyi çiğnediği 1980'li yıllarda... Ne de polis coplarının toplumun üzerine inip kalktığı 90'larda ana muhalefet liderinin açıklamalarını yayınlamak suç sayıldı. Bu kadarı ilk kez oluyor” diye yazdı.

“Samimiyseniz son iki yılda kaç milyon dolar gönderildiğini de ilan edin. Bu parayı kimlerden topladığınızı... Bağışçılar arasında kamudan ve belediyelerden ihale alan yandaş iş adamlarının olup olmadığını bildirin” diyerek söz konusu vakıflara seslenen Saymaz şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu, Twitter hesabında video yayınlamasaydı da, açıklamayı TBMM Genel Kurulu'nda ya da grup toplantısında yapsaydı ne olacaktı? RTÜK, Meclis TV'ye ceza mı kesecekti? CHP lideri mitingde konuşsa... Ya da basın açıklaması gerçekleştirseydi nasıl bir karar alınacaktı? Yayınlayan her TV kanalının ekranı mı karartılacaktı? Galiba murad edilen de budur. AK Parti 2023'teki genel seçimlere bir yıl kala memleketi, kendisi açısından dikensiz gül bahçesine çevirmeyi umuyor. Erdoğan'ın; partizanlarıyla, yandaş vakıflar ve dernekleriyle, biat etmiş tarikat ve cemaatlerle, SADAT gibi örgütlerle ayakta tuttuğu bu saltanat ilelebet sürsün diye muhalif ekranları siyaha düşürerek, Türkiye'nin geleceğini karartmak istiyorlar.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Son Güncelleme: 31.05.2022 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15