İstanbul'da Lodos Can Aldı

İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle Esenyurt’ta bir binanın çatısı uçtu. Üzerine çatı düşen vatandaşlardan 2’si yaşamını yitirdi. Fırtına nedeniyle Maltepe ve Pendik'teki iskelelerde bağlı bazı tekneler hasar gördü, Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ve Sultangazi'de ağaçlar söküldü, çatılar uçtu. Çatalca’da saat kulesi ve 3 TIR devrildi. Beylikdüzü'nde rüzgârın hızı saatte 129 kilometreye kadar çıktı.

29 Kasım 2021 Pazartesi 17:08
İstanbul'da Lodos Can Aldı

Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde Covid-19 aşılarının bulunduğu soğutucu dolabın kapağının açık unutulması nedeniyle yaklaşık 700 doz Biontec ve Sinovac aşısının bozulduğu iddia edildi. Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı inceleme sonrasında açıkta kalan aşıların kullanılıp kullanılmayacağına karar verilecek.

Alınan bilgiye göre, Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde, Covid-19 aşılarının bulunduğu dolabın kapağı 21 Kasım 2021 tarihinde açık unutuldu. Aşıların belli bir soğukluk düzeyinde korunması gerekirken, soğutucu kapağının açık unutulması nedeniyle yaklaşık 700 doz Covid-19 aşısı bozuldu.

Hastane yöneticileri ve yetkililerinin, dolabın açık unutulduğu saatlerdeki soğukluk değerlerini alarak durumu Sağlık Bakanlığı’na bildirdiği, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak kontrollerde aşıların kullanılıp, kullanılmayacağına karar verileceği öğrenildi.

HASTANE YÖNETİMİ DOĞRULADI, BAKANLIK KARAR VERECEK

Şehitkamil Devlet Hastanesi yönetimi, dolap kapağının açık unutulması nedeniyle Covid-19 aşılarının gerekli soğuk ortamın sağlanamaması sonucu aşıların bozulduğuna dair bulguların olduğunu, ancak Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak inceleme ve kontrollerin ardından kullanılıp kullanılmayacaklarına karar verileceğini ifade etti.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATACAK

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Tiryaki’nin, ihmal ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldığı ve soruşturma başlatılması talimatı verdiği öğrenildi. Tiryaki, “Bu çok büyük bir ihmal. Mutlaka hesabı sorulacaktır. Hastane yetkilileri, aşıların saklandığı dolabın kapağının açık olduğu saatlerin soğukluk derecelerini alıp Sağlık Bakanlığı’na bildirdiler. Aşıların kullanılıp, kullanılmayacağına Bakanlıktan gelecek rapor doğrultusunda karar verilecek. Ancak her ne olursa olsun, bu büyük bir ihmal ve sorumlular hakkında gereken yapılacak” dedi.

Anka

Son Güncelleme: 29.11.2021 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15