İstanbul'un kar hasreti bitiyor

İstanbul'da kar hasreti sona eriyor. Uzmanlar soğuk ve yağışın etkisinin devam edeceğini belirtirken kar yağışı için net tarih verdi.

29 Ocak 2023 Pazar 11:17
İstanbul'un kar hasreti bitiyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Bugüne kadar İstanbul bir yana yurdun doğusunda dahi kar yağmazken, beklenen haber geldi.

Yağışlı hava yurdu etkisi altına almaya başladı. Doğuya lapa lapa kar yağarken, Ege ve Akdeniz'de ise fırtına etkili oldu. İstanbul ise kar yağışı için artık gün sayıyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi, sıcaklıklar düşmeye başladı. İstanbul'u beyaza bürüyecek kar yağışı salı günü etkisini yüksek kesimlerde gösterecek. Önümüzdeki hafta sonu ise kent genelinde etkili olacak.

DOĞUYA LAPA LAPA KAR YAĞDI

Kara hasret olan Doğu illerinde ise beklenen yağış başladı. Lapa lapa yağan kar yüzleri güldürdü.

İç Anadolu ve Karadeniz de bir haftalığına beyaz örtüyle kaplanacak.

Yarıyıl tatilinde gelen kar, kayak merkezlerini de hareketlendirdi.

Ege ve Akdeniz'de ise sağanak yağış ve fırtına etkisini gösteriyor. Ağaçları deviren fırtına Düden Şelalesi'nin akışını da ters çevirirken, bir uçağın kanadına yıldırım çarptı.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; genellikle yağmur, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalması ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta esmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 29.01.2023 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15