Karaca Müjdeyi Verdi; "Adalar'daki Atlar Özgürleşecek!"

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İBB Plan Bütçe Komisyonu'nun kararı öncesi Adalar'daki atların satın alınması ve kamulaştırılması konusunda görüş birliğine varıldığını TBMM'de duyurdu. Karaca, Mart ayı sonunda atların Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait bir alanda rehabilite edilmesi konusunda çalışmaların tamamlanacağını da açıkladı.

16 Ocak 2020 Perşembe 20:09
Karaca Müjdeyi Verdi; "Adalar'daki Atlar Özgürleşecek!"

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, İBB Meclisinin kararı öncesi Adalar'daki atların satın alınması ve kamulaştırılması konusunda görüş birliğine varıldığını duyurmuştu. Karaca, satın alınan atların Mart ayı sonunda ise Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait bir alanda rehabilite edilmesi konusunda çalışmaların tamamlanacağını da açıkladı.

Karaca, meclisteki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Adalardaki faytonlarla ilgili bir müjdeyi paylaşmak isterim. İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanımız, ortaklaşa adalardaki faytonların tamamen kaldırılması, faytonlara sunulan atların Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınması konusunda bir görüş birliğine vardı. Bu atların da Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait bir alanda rehabilite edilmesi, orada bakılması, gözetilmesi ve yaşamlarının kalanını orada devam ettirmesi konusunda çalışmaların Mart sonu tamamlanacağı ifade edildi. Hatta bugün İstanbul Büyükşehir Plan Bütçe Komisyonu’nda bu hayvanların satın alınmasına ilişkin görüşmeler bugün itibariyle yapılıyor. Oradan çıkacak bir ‘evet’ kararı ile sorunlar büyük ölçüde çözülmüş olacak. Ve Mart ayı sonu itibariyla artık faytonlarla insan taşınmayacak. Elektrikli araçların temini yoluna gidilecek. Faytoncuların da sorunları giderilecek. Onların da Plan Bütçe Komisyonu’ndan çıkan kabul kararıyla gereken maddi destekler de hayata geçirilecek."

Tüm siyasi partilere hayvan haklarını koruma kanununun getirilmesi konusunda çağrı yapan Karaca, "Bunun yasallaşması için her türlü ortak çalışmayı sağlayalım" dedi

Son Güncelleme: 16.01.2020 22:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15