Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yüz bulamayan ‘beşli çete’, sermaye gruplarının kapısını çalıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzun süredir ‘beşli çete’ olarak adlandırdığı kamu ihalelerinin ağırlıklı bölümünü alan bazı holding yöneticilerinin ‘CHP liderinin açıklamalarına karşı ortak söylem’ arayışına giriştiği iddia edildi.

16 Haziran 2022 Perşembe 10:33
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yüz bulamayan ‘beşli çete’, sermaye gruplarının kapısını çalıyor

Kılıçdaroğlu konuşmalarında sıklıkla, “Allah’ın izniyle iktidar olacağız ve bu soygun düzenine son vereceğiz, beşli çetenin bizim torunlarımızı dahi sömürecek olan yatırımlarını kamulaştıracağız ve alacağız” benzeri ifadelerle beşli çeteyi hedef alıyor.

CHP lideri İle Mehmet Cengiz arasında yaşanan diyalogdan sonra holdingleri temsilen bazı isimlerin aralarında medya grubu sahibi olan kimi büyük sermaye sahiplerinin kapısını çaldığı iddia edildi.

Diken’den Altan Sanacar’ın sermaye kaynaklarının aktardığı iddiaya dayandırdığı haberine göre, ‘beşli çete’ Türkiye’deki büyük sermaye gruplarından bazılarıyla görüşerek ‘ortak söylem’in sermaye çıkarları açısından önemli olduğunu söylüyor.

CHP’li kaynaklar ise söz konusu iddiaları duyduklarını ancak “kapılarının kapalı olduğunu” söyledi.

Son Güncelleme: 16.06.2022 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15