Korgeneral Metin İyidil Tutuklandı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan ve yargılanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muhabere Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil tahliyeye itirazın ardından mahkeme kararı doğrultusunda bugün sabah erken saatlerde gözaltına alındı. İyidil'in gözaltı işleminin ardından tutuklandığı öğrenildi.

16 Ocak 2020 Perşembe 10:21
Korgeneral Metin İyidil Tutuklandı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan ve yargılanan Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muhabere Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında mahkeme "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası vermiş, istinaf başvurusunda beraat ve tahliyesine karar verilmişti. İyidil, bugün sabah erken saatlerde gözaltına alındı. İyidil'in gözaltı işleminin ardından tutuklandığı öğrenildi.

HSK, eski Korgeneral Metin İyidil'e beraat ve tahliye kararı veren mahkeme başkanı ve üyeleri hakkında soruşturma başlattı, kritik isimler görevden alındı. Habertürk'te yer alan habere göre; soruşturma kapsamında TFF Başkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhun Özdemir ile gelini Aslı Özdemir gözaltına alındı. Öte yandan emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Bölge Adliye Mahkemesine sevk edilen İyidil, 21'inci Ceza Dairesince tutuklandı.

NİHAT ÖZDEMİR'İN OĞLU VE GELİNİ GÖZALTINDA

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; İyidil’in aile fertlerince saklandığı şüphesi üzerine İyidil’in avukatı Abdullah Kaya ile Futbol Federasyonu Başkanı ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan Özdemir’i gözaltına aldı.

İYİDİL İÇİN TUTUKLAMA KARARI

Öte yandan emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Bölge Adliye Mahkemesine sevk edilen İyidil, 21'inci Ceza Dairesince tutuklandı.

Son Güncelleme: 16.01.2020 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15