Mehmet Tezkan: HDP, MHP’yi tuzağa düşürebilir!

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, AKP’nin başörtüsü serbestisi için hazırladığı Anayasa düzenlemesi için HDP ile görüşmesinin MHP kanadından nasıl karşılanacağını değerlendirdiği bugünkü yazısında, “HDP, MHP’ye tuzak kurabilir” diye yazdı.

08 Kasım 2022 Salı 11:06
Mehmet Tezkan: HDP, MHP’yi tuzağa düşürebilir!

“Nasıl mı? MHP’yi zora sokmak için destek açıklaması yapar ama referanduma gitmemesi için gizli oylamada HDP’li vekillerin çoğu ret oyu verir” diyen Tezkan, "Bi parantez açayım. Siyasi hayatımızda örneği var. Gül’ün Başbakan olduğu AKP hükümeti 1 Mart tezkeresini Meclis’e yolladı. AKP Genel Başkanı Erdoğan ‘kabul’ oyu vermeleri için taze milletvekillerine baskı yaptı. CHP ve 100 AKP’li vekilin oyuyla tezkere reddedildi” hatırlatması yaptı.

Tezkan devamında şunları kaydetti:

“Şahsen böyle bir gelişme yaşanırsa çok eğlenirim… İktidara tam destek veren kanallar Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında nasıl yayın yapar acaba. Tartışma programlarında bu konuyu ele alırlar mı, görmezden duymazdan bilmezden gelirler mi? Arada HDP var diye Anayasa değişikliğini savunmazlar mı?

Şimdi diyeceksiniz ki; İYİ Parti’yi yok sayma… Onlar destek verirse!.. Referandum tuzağına düşmezler ama bir an için verdiklerini düşünelim… Veya destek veriyormuş gibi yapıp siyaseten oyaladıklarını. Siyasi satrançta kıstırma hamleleri yaptıklarını düşünün… MHP yine zilletle omuz omuza… Haydaa!. Bahçeli için aman tanrım!...

Dedim ya AKP Anayasa değişikliğini Meclise getirirse oyun içinde oyun çok. Her parti siyasetin satranç tahtasına oturmuş bir sonraki hamleyi planlıyor. Tahminim o dur ki; bu tehlikeleri gören Erdoğan Anayasa değişikliği önerisini Meclis’e göndermeyecek. Muhalefet destek vermedi diye meydanlarda diline dolayacak. Hazırladıkları metni destek istediler partilere göstermemelerinin nedene bu galiba…”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Son Güncelleme: 08.11.2022 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15