Merdan Yanardağ hakkında karar açıklandı

Bir programdaki sözleri nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanan ve 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan TELE 1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yanardağ hakkında tahliye kararı verildi.

04 Ekim 2023 Çarşamba 16:43
Merdan Yanardağ hakkında karar açıklandı

1 BUÇUK SAAT GECİKMEYLE BAŞLADI

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Merdan Yanardağ cezaevinden getirilirken, avukatları da hazır bulundu. Duruşma, salonun önünde oluşan arbede nedeniyle yaklaşık 1 buçuk saat geç başladı.

ÖZEL VE CHP’Lİ İSİMLER SALONDA

Duruşmaya CHP Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal'ın yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkan Adayı Cemal Canpolat ve çok sayıda kişi katıldı.

‘BASIN SABIKAM VAR'

Duruşmada sabıkası olup olmadığına yönelik soruya “Basın sabıkam var” diye yanıt veren Yanardağ, savunma yaptı. Yanardağ savunmasında, “Bu dava basın özgürlüğünü ortadan kaldırma, Türkiye'yi baskıcı ortama sürükleme davasıdır. Benim tutuklanmam bağımsız medyaya gözdağı vermek içindir. Toplumu sindirmek içindir. 38 yıllık gazeteciyim.

Yargılanmamın nedeni terör örgütü övmek değildir. Burada olmamamın nedeni Tele1'in yayınlarından dolayıdır. Beni niye tutukladınız ya adresim belli, tüm çağrılara uyumuşum, hiç aksama olmamış. Şöyle bir tezgah kurulmuş sosyal medyada bir troll ordusu var onları millet sanan bir savcılık var. Dün Ayşegül Arslan'ın başına gelen de budur” dedi.

Son Güncelleme: 04.10.2023 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15