1 BUÇUK SAAT GECİKMEYLE BAŞLADI
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Merdan Yanardağ cezaevinden getirilirken, avukatları da hazır bulundu. Duruşma, salonun önünde oluşan arbede nedeniyle yaklaşık 1 buçuk saat geç başladı.
ÖZEL VE CHP’Lİ İSİMLER SALONDA
Duruşmaya CHP Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal'ın yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkan Adayı Cemal Canpolat ve çok sayıda kişi katıldı.
‘BASIN SABIKAM VAR'
Duruşmada sabıkası olup olmadığına yönelik soruya “Basın sabıkam var” diye yanıt veren Yanardağ, savunma yaptı. Yanardağ savunmasında, “Bu dava basın özgürlüğünü ortadan kaldırma, Türkiye'yi baskıcı ortama sürükleme davasıdır. Benim tutuklanmam bağımsız medyaya gözdağı vermek içindir. Toplumu sindirmek içindir. 38 yıllık gazeteciyim.
Yargılanmamın nedeni terör örgütü övmek değildir. Burada olmamamın nedeni Tele1'in yayınlarından dolayıdır. Beni niye tutukladınız ya adresim belli, tüm çağrılara uyumuşum, hiç aksama olmamış. Şöyle bir tezgah kurulmuş sosyal medyada bir troll ordusu var onları millet sanan bir savcılık var. Dün Ayşegül Arslan'ın başına gelen de budur” dedi.