Müftülükte 'eğitim' zirvesi: İmam hatip dernekleri de davet edildi

Seçmeli derslerdeki dini ders ağırlığı, dinci kuruluşların eğitime müdahil olması ve Diyanet’in eğitime daha fazla dahil olması tartışılırken yeni eğitim yılı öncesinde Kayseri İl Müftülüğü’nde “eğitim zirvesi” düzenlendiği ortaya çıktı.

14 Eylül 2022 Çarşamba 09:30
Müftülükte 'eğitim' zirvesi: İmam hatip dernekleri de davet edildi

Kayseri İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde, 11 Ağustos’ta, Eğitime Destek Platformu tarafından “Eğitim Öğretim Müzakeresi” başlığıyla “eğitim zirvesi” düzenlendi. Toplantıya iktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen temsilcisi ile daha önce AKP’den milletvekili aday adayı olan, Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanlığı’nı yürüten Hacı Ali Çakıcı da katıldı.

Yeni eğitim yılı öncesinde Kayseri İl Müftülüğü’nde “eğitim zirvesi” düzenlendiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, “Eğitimciler tarafından eğitim öğretim alanındaki projelerin sunumu yapıldı ve katılımcılar arasında görüş alışverişinde bulunuldu” ifadeleri duyurulan toplantıda, çeşitli kamu kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra iktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen temsilcisi ile daha önce AKP’den milletvekili aday adayı olan, Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanlığı’nı yürüten Hacı Ali Çakıcı da yer aldı.

Kamu kurumlarının katılımcısı olduğu “eğitim zirvesi”ne Eğitim-İş ile Eğitim-Sen’in ise davet edilmediği öğrenildi. Toplantıda, ayrıca Kayseri Değerler Eğitim Merkezi (KAYDEM) kurulmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

“Laik ve bilimsel eğitimden sapma olarak görüyoruz"

Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, sendika olarak davet edilmediklerini belirterek “Edilseydik de katılmazdık. Tevhidi Tedrisat Kanunu’na aykırı bir girişim olduğunu düşünüyoruz” dedi. Eğitim ile ilgili süreci il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin yürüttüğünü anımsatarak “Başka kurumlara devredilemez” ifadelerini kullanan Ünsal, toplantının içeriğiyle ilgili bilgi sahibi olmadıklarını kaydederek, “Laik ve bilimsel eğitimden sapma olarak görüyoruz. İçeriği hakkında bilgi sahibi olursak içeriğiyle ilgili de eleştirilerimizi sunarız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.09.2022 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15