Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama: 4 kişi yaşamını yitirdi, 97 yaralı

Gelen son dakika bilgilerine göre; Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık Bakanı, "Hendekte olan patlama sebebiyle geldik. Daha önce burada benzer şekilde 2 patlamanın olduğunu biliyoruz. Hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. 97 yaralımız nakledildi." dedi.

03 Temmuz 2020 Cuma 12:29
Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama: 4 kişi yaşamını yitirdi, 97 yaralı

SON DAKİKA: Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından çok sayıda yurttaş sokağa dökülürken, çevre yerleşim bölgelerinde de patlamanın hissedildi.

İtfaiye, ambulans ve ve çok sayıda sağlıkgörevlisi bölgeye sevk edildi.

AFAD: Fabrikada herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmamaktadır

AFAD patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada" Sakarya Hendek'te bulunan havai fişek fabrikasında 11.15 sularında meydana gelen kaza endüstriyel bir kaza olup, yetkililerden alınan bilgiye göre söz konusu fabrikada herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından ölçümler sürekli yapılmakta ve konu takip edilmektedir." dedi

Hendek Belediye Başkanı: İçeride 150-200 civarında çalışan var

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "150-200 civarında çalışanı olduğu söyleniyor. Ambulans ve itfaiye dışında kimseyi almıyorlar. Net bir bilgim yok. 3-4 yıl önce de patlama yaşandı. Aynı fabrikada oldu. Ölen olmamıştı. Patlamalar hâlâ sürüyor. Olay yerine 300 metre mesafedeyim. İlk baştaki kadar güçlü olmasa da patlamalar sürüyor. Tüm ekipler şu an burada. Hendek ilçesine 16 kilometre mesafede bir tesis" dedi.

BAKANLAR BÖLGEYE GİDİYOR

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor. 

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "150-200 civarında çalışanı olduğu söyleniyor. Ambulans ve itfaiye dışında kimseyi almıyorlar. Net bir bilgim yok. 3-4 yıl önce de patlama yaşandı. Aynı fabrikada oldu. Ölen olmamıştı. Patlamalar hala sürüyor. Olay yerine 300 metre mesafedeyim. İlk baştaki kadar güçlü olmasa da patlamalar sürüyor. Tüm ekipler şu an burada. Hendek ilçesine 16 kilometre mesafede bir tesis" dedi.

Sakarya Belediye Başkanı: Patlamalar devam ediyor

Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce de, "Vahim bir tablo var. Yaralılarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Hâlâ patlamalar devam ediyor. Düzce ve Kocaeli'den yardım istedik, bütün ekiplerden yardım istiyoruz." dedi.

NTV yayına bağlanan Yüce ikinci açıklamasında, “Şu anda yukarıdan müdahale edilecek, gelmek üzere. Kocaeli’den ekipler geldi. Sadece itfaiye değil bütün ekiplerimiz hepsi burada, yoğun çalışma içindeyiz. Yangına müdahale devam ediyor.” diye konuştu. 

CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, patlamayla ilgili olarak, "Sakarya Hendek İlçesinde havai fişek fabrikamız patladı. Temennimiz can kaybı olmaması yönünde. Olayı takip ediyoruz. Geçmiş olsun Sakarya..." dedi.

CHP Hendek İlçe Başkanı: Tankın patlamamsı için soğutma çalışmaları devam ediyor

 "Patlamalar devam ediyor. Kimseyi yaklaştırmıyorlar. Coşkunlar Havafişek Fabrikası'na ait burası. 3 ya da 4 yıl önce yapılmış bir fabrika. Daha önce Geyve'de olan fabrika Hendek'e taşındı. Hendek Belediye Başkanı'ndan aldığım bilgiye göre içeride büyük bir tank var. Onun patlamaması için soğutma çalışmaları yürütülüyor.

Yangın Kontrol Altına Alındı

Cumurbaşkanı Erdoğan, yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Söndürme çalışmaları havadan gerek helikopterler gerekse uçak vasıtasıyla bu çalışma  devam ediyor." diye konuştu. 

Son Güncelleme: 03.07.2020 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15