Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur tahliye edildi

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in "basın danışmanı" olarak bilinen Ahmet Emre Olur hakkında bugün görülen duruşmada tahliye kararı verildi. Mahkeme, Olur'a yurtdışına çıkış yasağı koydu.

25 Ocak 2023 Çarşamba 13:57
Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur tahliye edildi

Hakkında "tehdit", "suçu ve suçluyu övmek", "hakaret", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "basit yaralama", "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlarından adli makamlarca aranan Ahmet Emre Olur, Arnavutluk'ta Tiran Havalimanı'nda gözaltına alınarak 18 Eylül'de Türk yetkililere teslim edilmişti. Bu kapsamda gözaltına alınarak Türkiye'ye getirilen Olur, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürülmüştü. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Olur, sevk edildiği Anadolu Adliyesi'nde 21 Eylül'de, "suç işlemek amacıyla örgüte üye olma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hakkında organize suç örgütü lideri olması suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in sosyal medya paylaşımlarını yapan Ahmet Emre Olur hakkında, 8 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti.

Olur'un tahliye haberini Peker'in avukatı Ersan Barkın sosyal medya hesabından duyurdu.

Barkın, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, “Ayrıca mahkeme, Emre Olur dosyasının Sedat Peker ana davası ile birleştirilmesine, yargılamanın ana dava üzerinden devam etmesine ve gizli tanığın beyanlarının dosyadaki hükme esas alınamayacağına ara kararda yer verdi” bilgisini aktardı.

"İlginç gelişmeler"

Gazeteci Erk Acarer de sosyal medya hesabından, "Emre Olur tahliye oldu! Dün akşam Cevheri Güven bir video yayınlamış, Sedat Peker davasındaki gizli tanığa yer vermişti. ‘Beni kumpasla gizli tanık yaptılar’ diyordu. Bugün Olur tahliye oldu! İlginç gelişmeler" diye yazdı.

Son Güncelleme: 25.01.2023 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15