Sevilay Yılman: Esad ne zaman sahneye çıkacak?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "CNN International’ın programcısı Amanpour’un Esad'la yayın yapacağını" iddia etti.

16 Ekim 2019 Çarşamba 10:31
Sevilay Yılman: Esad ne zaman sahneye çıkacak?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "CNN International’ın programcısı Amanpour’un Esad'la yayın yapacağını" öne sürdü. 

Sevilay Yılman, "Beşar Esad ne zaman sahaya çıkacak?" başlıklı yazısında, "Kaynağımın kanaatine göre Esad’la yapılacak bu röportajın özellikle Rusya ve İran için taktik belirleyici olacağı yönünde." ifadelerini kullandı. 

Barış Pınarı Harekatı başladığı andan itibaren dikkatimi çeken en önemli konulardan biri Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın sessizliği konusuydu.

Ülkesinin kuzeyinde olup biten ve tüm dünyanın dikkat kesildiği söz konusu operasyona dair Esad’ın en ufacık bir açıklamada bulunmaması açıkçası tuhaf geldi.

Ve gazetecilik refleksi gereği bu mevzunun peşine düştüm.

Elbette ki bu sadece bir duyum ama kaynaklarımın güvenilirliğine olan inancımdan hareketle bir bilgiyi sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Sanırım çoğunuz Christiane Amanpour’un kim olduğunu biliyorsunuzdur.

İran asıllı, uluslararası şöhrete sahip, ödüllü ve son derece cesur bir haberci olarak bilinen CNN International’ın programcısı Amanpour’un bugünlerdeki tek gayesinin Esad’la dünya çapında ses getirecek bir yayına imza atmak olduğu öne sürülüyor.

Kaynağımın kanaatine göre Esad’la yapılacak bu röportajın özellikle Rusya ve İran için taktik belirleyici olacağı yönünde.

Esad’ın bu operasyonu “işgal” olarak tanımlayacağı herhangi bir cümlenin haklı gerekçelerle yaptığımız operasyonu savaşa dönüştürme olasılığına dikkat çekiyor.

“Akıl vermek haddime değil ama bence Türkiye bu olası röportaj öncesi diplomatik bütün gücünü devreye koymalı!” diyor ve buna gerekçe olarak da şu tezi ortaya koyuyor; “Bu harekatın güvenlik ve terörle mücadele gerekçesi tartışmasız bir gerçektir. Buna rağmen bu harekatın askeri, sosyolojik ve toprak bütünlüğü olgularında büyük riskler taşıdığını da akıllardan çıkarmamak lazım. Bölgede karakol kurma amacı taşıyan süper güçlerin kurguladığı teşkilat tuzaklarını yenmek için militer çözümlerin dışındaki alternatiflerin de acilen kullanılması bir zorunluluktur. Hangi parti, siyaset veya tandanstan olduğunu gözetmeksizin eski- yeni tüm kıymetli diplomatların, askeri ataşelerin, arabulucuların samimiyetle göreve çağrılması... Ve üniter devletler üzerinden Esad’la üst seviyede acil diyalog kurularak en güvenli çözüm olan seçilmiş Suriye Hükümeti’yle masaya oturarak Türkiye’nin lehine olacak politikaya bir an evvel geçiş yapılması lazım...”

Son Güncelleme: 16.10.2019 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15