"Sığınmacılar kapıdan teslim silah satıyor" iddiası

Türkiye’ye kaçak yollarla giren göçmenlerin internette silah sattığı iddia edildi. n Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, “Silahın böyle bol miktarda satılması veya böyle gelişigüzel verilebilmesi de ciddi bir asayiş sorunu” derken Avukat Celal Ülgen ise “Bu hesapların büyük çoğunluğunun Türkiye’ye kaçak yollarla giren göçmenlerden olduğu da anlaşılmaktadır. Bunun temel nedenlerinden biri de CIA’nın Suriyeli rejim muhaliflerine verdiği silahlar olduğu ve ayrıca ‘eğit-donat programı’ kapsamında kullanılan silahlar olma ihtimali de bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

05 Haziran 2023 Pazartesi 09:25
"Sığınmacılar kapıdan teslim silah satıyor" iddiası

Türkiye’de bazı sığınmacıların internette silah sattığı iddia edildi. Telegram uygulaması üzerinden dahi silah satışının yapıldığı ortaya çıktı. Satışların elden ya da kargo ile yapıldığı görüldü. Uzmanlar bu tür satışların "asayiş" sorunu olduğunun altını çizerken önlem alınması konusunda çağrı yaptı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, “Silahın böyle bol miktarda satılması veya böyle gelişigüzel verilebilmesi de ciddi bir asayiş sorunu” derken Avukat Celal Ülgen ise “Bu hesapların büyük çoğunluğunun Türkiye’ye kaçak yollarla giren göçmenlerden olduğu da anlaşılmaktadır. Bunun temel nedenlerinden biri de CIA’nın Suriyeli rejim muhaliflerine verdiği silahlar olduğu ve ayrıca ‘eğit-donat programı’ kapsamında kullanılan silahlar olma ihtimali de bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Umut Vakfı’nın 2022 şiddet haritası raporuna göre 2022'de, medyaya 3 bin 984 silahlı şiddet olayı yansıdı. Ülke genelinde yaşanan bu silahlı şiddet olaylarında 2 bin 278 kişi öldürüldü, 4 bin 231 kişi de yaralandı. Silahlı şiddet olaylarının yüzde 15,46’sında kesici aletler kullanılırken yüzde 84,54 cinayet ateşli silahlarla işlendi.

Son Güncelleme: 05.06.2023 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15