Siirt'te 5.2 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi, saat 8.45'te Siirt'in Kurtalan ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini uyurdu. AFAD, Siirt depremini 5 büyüklüğünde açıkladı. Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar meydana gelmediğini, ekiplerin kırsalda açıklamasının sürdüğünü kaydetti.

03 Aralık 2020 Perşembe 09:15
Siirt'te 5.2 büyüklüğünde deprem!

Siirt’te deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5,0 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5,2 olarak duyurdu. Can ve mal kaybı olmadığı öğrenildi.

Siirt’te AFAD’ın açıklamasına göre 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Kurtalan olan depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 5,2 olarak duyurdu. Deprem, Diyarbakır, Batman ve çevre illerden de hissedildi. Depremde can ve mal kaybı olmadığı öğrenildi.

30 Ekim günü 6,6 büyüklüğündeki depremi yaşayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Siirt’teki depremin ardından “Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 08.45'te  meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının yaşanmaması en büyük temennimiz. Geçmiş olsun Siirt” dedi.

CHP Siirt İl Başkanı Cahfer Saklan deprem olduktan sonra bina dışına çıktıklarını belirterek, “Bazı insanlar da dışarıda, fakat yıkıntı yok” dedi.  

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını kaydederek,  vatandaşlara iletişin hatlarını açık tutmaları uyarısında bulundu.

Son Güncelleme: 03.12.2020 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15