TBMM Başkanı Şentop: Uluslararası hukuka göre Ermenistan’ın işgalci olduğu tespit edilmiştir

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, füze saldırısının olduğu Gence’yi ziyaretinde açıklamalarda bulunarak, “Azerbaycan’ın bu haklı davasını duyurmak için sesimizi yükselterek duyurmak zorundayız. Bu konuda kararlıyız. Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Uluslararası hukuka göre Ermenistan’ın işgalci olduğu tespit edilmiştir” dedi.

20 Ekim 2020 Salı 15:03
TBMM Başkanı Şentop: Uluslararası hukuka göre Ermenistan’ın işgalci olduğu tespit edilmiştir

Azerbaycan'a destek ziyareti gerçekleştiren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ermenistan'ın sivillere saldırdığı Gence'yi ziyaret etti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKP, CHP, MHP, İyi Parti temsilcileriyle Gence’de füzenin düştüğü yere bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette açıklamalarda bulunan Şentop, Azerbaycan’ın her türlü haklı olduğunu söyledi. Ermenistan’ın savaş suçu işlediğini de kaydeden Şentop, “Azerbaycan’ın bu haklı davasını duyurmak için sesimizi yükselterek duyurmak zorundayız. Bu konuda kararlıyız. Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Uluslararası hukuka göre Ermenistan’ın işgalci olduğu tespit edilmiştir. Bütün dünya Ermenistan’ı işgalci olarak kabul etmiştir. Ermenistan Azerbaycan topraklarını şartsız kayıtsız bir an önce terk etmelidir. Sivillere yapılan saldırılar bir savaş suçudur” dedi.

Ermenistan’ın savaşın hukukuna uymadığını da kaydeden Şentop, “Ermenistan kalleşçe sivillere saldırmaktadır. Bazı ülkeler Gence’deki katliamı görmüyorlar ve buna karşı tavır almıyorlar. Türkiye olarak haklı davasında Azerbaycan’ın yanındayız” dedi.

Son Güncelleme: 20.10.2020 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15